Ioan Ţintean şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ALDE Bistriţa-Năsăud. E semn de solidaritate cu Biroul Politic Judeţean dizolvat!

          Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean,  şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a ALDE, în semn de solidaritate cu echipa din Biroul Politic Judeţean, care a fost dizolvat în urma unei decizii luate la nivel central, pentru rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare.

          „În 9 iulie, la nivelul Biroului Politic Central ALDE s-a luat hotărârea ca 37 de organizaţii şi birouri politice teritoriale să fie dizolvate, lucru de care toţi membrii Biroului Politic Executiv n-au ştiut nimic. Hotărârea a venit din partea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, pe care a supus-o votului din plen. După aceea, în Biroul Executiv Central, lumea a fost de acord, nu ai făcut 5%, eşti dizolvat, decizie care mi se pare corectă, dacă nu ţi-ai îndeplinit targetul, dar nu suficientă. Aici este diferenţa între cum gândesc eu şi ce a făcut preşedintele: că preşedinţii rămân în picioare, se dizolvă doar birourile politice teritoriale şi după aceea, în şapte zile, preşedinţii, care sunt intangibili, într-un turn de fildeş, nu sunt vinovaţi, să propună o altă listă pentru birouri politice interimare. Eu, în calitate de preşedinte, sunt solidar cu biroul meu judeţean şi-mi depun mandatul de preşedinte pe care i-l transmit preşedintelui Tăriceanu”, a declarat preşedintele Ioan Ţintean.

Potrivit acestuia, conform Statutului, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va numi o persoană la nivelul filialei judeţene care să întocmească acea listă pentru noul Birou Politic Teritorial.

          „Această solidaritate dintre mine şi Biroul Politic Judeţean Bistriţa-Năsăud al ALDE s-a manifestat pe toată durata perioadei de când lucrez cu aceşti oameni. Cu aceşti oameni din Biroul Politic Teritorial şi din Organizaţia Bistriţa-Năsăud am obţinut 11% pe judeţ la alegerile locale, am obţinut 8% pe ţară la alegerile generale parlamentare şi tot cu ei am obţinut 4,87% la alegerile europarlamentare. Nu pot să mă desolidarizez de aceşti oameni cu care au lucrat foarte bine şi ei să fie pedepsiţi, iar Ţintean, nu. Nu mi se pare corect şi decent în faţa opiniei publice. Mi se pare corect ca şi preşedintele Organizaţiei Bistriţa-Năsăud – nu ştiu ce vor face ceilalţi în afară de Bacău -  să facă acest gest”, a adăugat Ioan Ţintean.

          Acesta a precizat că, pentru că deţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, va rămâne membru al Delegaţiei Permanente Centrale şi al Delegaţiei Permanente de la nivel judeţean, „organele de conducere supreme, în afară de Conferinţa judeţeană şi de Congres”.

          „Voi rămâne alături de colegii mei, îi voi sprijini cu toate cunoştinţele şi abilităţile pe care le am, dar hotărârea mea este definitivă şi irevocabilă. Am primit telefoane din ţară de la colegi care au aflat, ca să mă lămurească. Cred că aşa este decent. Voi renunţa şi la funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, evident”, a precizat Ioan Ţintean.

          Fostul preşedinte ALDE B-N a menţionat că a cerut organizarea unei Conferinţe judeţene de alegeri pentru data de 7 septembrie, pentru că „dacă oamenii nu sunt legitimaţi vin doar la telefonul lui Ţintean, de ruşinea preşedintelui”. Ioan Ţintean a spus că, la acest moment, decizia sa este de a nu mai candida pentru un mandat de preşedinte al filialei judeţene. „Cel puţin, ce cred acum, nu voi candida. Partidul acesta trebuie întinerit, nu vedeţi cum mă înjură lumea că nu mai pleacă naibii, toţi liderii bătrâni au plecat, a mai rămas doar Ţintean. Şi eu simt şi vreau să apară tineret sau să găsim o formulă de politică mai atrăgătoare, pentru că 16 filiale judeţene din interiorul munţilor, din Transilvania şi Banat, toţi am făcut sub 5%. Tot eu am făcut cel mai mult şi de data asta, dar la ce-mi foloseşte. Întrebarea pe care şi-o pune Ţinteanu este ce politică trebuie să facă ALDE în Transilvania şi Banat ca să creştem? Trebuie să vină tineretul. Nimeni nu e de neînlocuit. S-a întâmplat această sincopă şi eu nu am crezut că nu voi face 6, 7, 8%. M-a tulburat mai mult când am văzut sondajele de după alegeri când iar aveam 8%, nu mai înţeleg nimic”, a explicat Ioan Ţintean.

          Acesta a ţinut să precizeze că nu mai puţin de 18 organizaţii locale au luat sub 30 de voturi, asta pe fondul unei munci susţinute în campania electorală, însă valul a dus voturile spre altă direcţie.

 

Comentarii

11/07/19 11:28
Vizitator

De la cap se impute pestele! Când cei din Biroul Politic Național ALDE au luat hotărârea ca 37 de organizații teritoriale să fie dizolvate pe motiv ca n-au făcut 5% la alegerile europarlamentare, trebuiau să inceapă dizolvarea chiar cu ei, dat fiind faptul că nici la nivel national ALDE nu a trecut pragul de 5%. Ba mai mult nici chiar presedintele ALDE- Călin Popescu Tăriceanu, n-a inteles nimic după rezultatele catastrofale inregistrate la alegerile europarlamentare din 26 mai, unde la nivel national partidul său n-a reusit să treacă pragul electoral si in loc sa-si dea demisia de onoare el vrea să candideze la alegerile prezidentiale.
Prin urmare , gestul lui Ioan Ţintean de a demisiona din funcţia de preşedinte al ALDE Bistriţa-Năsăud pe motiv ca la conducerea partidului trebuie să vină tineretul este un semn de normalitate. Poate exemplul lui Ţintean va fi urmat si de Călin Popescu Tăriceanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5