Ioan Turc, candidatul Alianţei PNL – USR – PLUS pentru Bistriţa: Cu voia bistriţenilor, cu voia conjudeţenilor, PSD trebuie să plece în Opoziţie!
Ioan Turc, preşedintele Organizaţiei Partidului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, este candidatul Alianţei PNL-USR-PLUS pentru Primăria Bistriţa.
„Astăzi este o zi despre care bistriţeni îşi vor aduce aminte cu plăcere, astăzi este ziua în care PNL şi USR-PLUS ăşi dau mâna pentru o oferi municipiului Bistriţa şi judeţului o alternativă de dezvoltare bazată pe o administrare locală şi judeţeană performantă. PSD a arătat tot ceea ce poate. Cu voia bistriţenilor, cu voia conjudeţenilor, PSD trebuie să plece în Opoziţie. Alianţa PNL-USR-PLUS este răspunsul pe care noi îl dăm zecilor de mii de bistriţeni şi de conjudeţeni care, potrivit tuturor sondajelor de opinie, îşi doresc această formulă de solidaritate. Vom aduce municipiul şi judeţul în elita naţională. Obiectivul nosreu este câştigarea alegerilor pentru Cosiliul Judeţean, realizarea unei majorităţi PNL USR-PLUS în Consiliul Judeţean, câştigarea Primăriei municipiului Bistriţa, realizarea unei majorităţi la nivelul Consiliului Local Bistriţa, câştigarea oraşelor şi a unui număr cât mai mare de comune.Ne bazăm pe specialiştii din PNL,din USR-PLUS, dar ne bazăm şi pe oamenii care, cu siguranţă, vor veni într-un număr mare alături de noi”, a declarat Ioan Turc.
Liderul liberal a menţionat că alianţa de la Bistriţa, cea de la Bucureşti sau din alte locuir din ţară reprezintă „o prefigurare a proiectului pe care PNL-USR-PLUS îl va propune românilor după alegerile parlamentare”.
Lorand Toth, preşedintele USR Bistriţa-Năsăud, a menţionat că această zi este una foarte importantă pentru municipiu Bistriţa, dar şi pentru judeţ, cele trei formaţiuni oferind „o alternativă viabilă administraţiei PSD rebranduite”. „Vom oferi oameni integri şi profesionişti în administraţie. Alături de colegii de la PLUS şi de la PNL, ne dorim să schimbăm faţa acestui judeţ”, a punctat liderul USR BN.
Lorant Sas, preşedintele PLUS Bistriţa-Năsăud, a adăugat că traversăm o perioadă dificilă, generată de pandemia CoVid-19, iar întreaga societate îşi doreşte să traverseze cât mai bine această criză. „Clasa politică trebuie săiasă din logica ei, trebuie să intre într-o nouă logică,în care politicienii pot dialoga şi pot negocia cele mai bune soluţii pentru cetăţenii pe care îi reprezintă. Proiectul nostru politic presupune identificarea precisă a interesului public şi catalizarea politicienilor responsabili care pot răspunde acestui interes. Noi, cei din PLUS,am făcut o promisiune fundamentală atunci când am intrat ăn politicăşi am venit alături de Dacian Cioloş. Ampromis că punem maipresus de interesele punctale ale organizaţiei, ale partidului şi de interesele candidaţilor, interesul electoratului şi al bistriţenilor . Ne-am ţinut de promisiune. Negocierile avute cu PNL vor fi parafate şi avem un acord de susţinere politică a candidatului PNL la Primăria municipiului Bistriţaşila preşedinţia Consiliului Judeţean”, a declarat Sas.
Acesta a adăugat că este important să vadă primarii PSD „daţi jos”, atât de la Primăria Bistriţa, cât şi de la cele din judeţ sau preşedinţia Consiliului Judeţean, „dispariţia PSD” devenind un deziderat al celor trei partide.
***
La evenimentulpolitic au fost prezenţi preşedintele PNL Bistriţa - Sorin Hangan, primarii Sorin Hognogi (Spermezeu), Grigore Ţiolan (Feldru), membri ai formaţiunii de la nivel judeţean şi local.
Citiţi şi:
- Stelian Dolha, candidatul PNL-USR – PLUS, în lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean! Vezi lista candidaților PNL!
- Ioan Turc: Vă invit duminică noaptea pentru a sărbători intrarea Bistriţei în clubul de elită al oraşelor cu administraţii liberale din Transilvania!
- Ioan Turc: Îmi dau cuvântul bistrițenilor că administrația Alianței PNL-USR-PLUS va amenaja, CU ADEVĂRAT, zeci de kilometri de piste pentru biciclete
- Deputat Cristina Iurişniţi: Implicare pentru schimbare în bine în Bistrița-Năsăud. Candidați unici USR-PLUS și PNL la Primăria Bistrița și președinția Consiliului Județean!
- Rezultatele oficiale! Câte procente are fiecare primar din judeţ şi componenţa Consiliului Local
Comentarii
Motto:
„Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
(George Orwell)
La 30 de ani de la revolutie si de la căderea comunismului, România este un stat nereformat, cu un sistem politico-administrativ excesiv centralizat. Aceasta este principala cauză a prelungirii stării de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan politic, economic, social si cultural. Hotia, coruptia si nepotismul sunt principalele racile ale clasei politice care frânează progresul, ne tin pe loc sau ne fac să regresăm. Aceste racile explică si faptul că România de astăzi nu este un stat de drept consolidat. Lucrul acesta a fost extrem de evident la inceputul lui 2017, odată cu venirea PSD la guvernare, manifestându-se prin atacul furibund la justitie, soldat cu schimbarea in doi ani a trei guverne, cu scopul de a salva de la condamnare clientela politică. Să nu uităm că la inceputul anului 2018, Codrin Ștefănescu, pe atunci secretarul general PSD, fiind întrebat de ce se permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern, acesta a dat un răspuns halucinant: „De ce? Pentru că putem”. Asta reflectă tupeul PSD-ist si o anumită mentalitate a celor care ajung la putere.
De aceea, pentru a face progrese evidente, România are nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
-reforma constitutională si consolidarea statului de drept;
-reforma administrativ-teritorială care să permită descentralizarea si autonomia locală;
-reforma morală, prin educatie care să promoveze meritocratia in functii publice.
Si mai e ceva. Escrocheriile PSD-iste prin care democratia fost pusă intre paranteze, a inceput in 2012 cu prevederea electorala nedemocratică de alegere a primarilor dintr-un singur tur, la care au pus botul si alte partide politice . A continuat apoi cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , prin care alesii locali puteau trece de la un partid la altul fără să-si piardă postul. Se vede clar inversunarea cu care s-a opus PSD-ul la modificarea legii electorale privind alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, invocând recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. In fond, tocmai mentinerea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur ameninta democratia.
Apoi, până la alegerile parlamentare ar trebui modificată constitutia prin introducerea sintagmei „Fără Penali în funcții publice”, rezultată din actiunea cetățenească inițiată de USR, pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.
Numai asa hotia, coruptia si nepotismul pot fi, dacă nu stopate, cel putin diminuate la toate nivelurile.
Vezi si: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk
Adaugă comentariu nou