Ioan Turc: Dacă sunt primul în sondaje, candidatura e o problemă de responsabilitate

Nu mai puţin de patru liberali s-au înscris deja în competiţia internă pentru desemnarea candidatului PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Bistriţa la alegerile locale din 2020. Este vorba despre preşedintele PNL Bistriţa – Sorin Hangan, fostul senator Dorin Dobra, tânărul Cosmin Moldovan şi preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL – consilierul local Diana Morar.

         Lista rămâne deschisă, iar un asemenea demers ar urma să fie făcut şi de preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc.

         În cadrul unei conferinţe de presă, Turc a precizat că ia în calcul să se înscrie în această procedură de selecţie şi desemnare a candidatului PNL pentru funcţia de primar. „Sunt preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, iar Bistriţa face parte din judeţ. Nu discut acum, mai avem încă doi ani... Toţi colegii noştri au acest drept oferit de statutul partidului de a se înscrie. E o temă care preocupă conducerea naţională a PNL şi e firesc. Din punctul nostru de vedere, trebuie să intrăm în anul 2019 cu situaţii clare, mai ales în ceea ce priveşte municipiile reşedinţă de judeţ. Cel mai important instrument este sondajul de opinie, pentru că nu este important doar ceea ce-ţi doreşti tu, este foarte important sau poate mult mai important ceea ce-şi doresc cetăţenii. Cetăţenii girează o candidatură sau alta”, a declarat Turc.

         Preşedintele PNL a mai spus că sondajul de opinie , cu privire la notorietate, intenţie de vot şi posibilitatea de a creşte ca opţiune de vot până în 2020, este cel mai bun instrument pentru a fi luată o decizie atât pentru Bistriţa şi, de ce nu, pentru cel care va deschide lista la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Sondajul de opinie este instrumentul care pe orice om politic responsabil îl determină să facă sau nu un anumit gest. (...)Dacă voi fi primul în sondaj este o problemă de responsabilitate până la urmă, de asumare. Sunt bistriţean. Va fi un sondaj pe notorietate, intenţie de vot, capacitate de creştere, o serie de elemente care intrând în componenţa unui sondaj de opinie arată cine dintre cei sondaţi are cea mai bună plecare”, a declarat Turc.

 

Comentarii

20/07/18 11:14
comentator

Pai domnule Nelutzu, aveti suficienta experientza manageriala la nivelul municipiului, dobandita din vremea cand ati fost viceprimar si chiar ne-am bucura sa candidati .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5