Ioan Turc propune semnalizarea luminoasă a trecerii pentru pietoni din fața CN Liviu Rebreanu

Accidentele în care sunt implicați oameni care traversează strada prin locuri marcate nu sunt puține. Trecerile pentru pietoni semaforizate oferă cea mai bună protecție.

Atenție însă la capcane! O capcană periculoasă se află pe Bulevardul Republicii, în fața Colegiului Național Liviu Rebreanu. Aici, trecerea pentru pietoni este nesemaforizată și nesemnalizată luminos, dar se află între două treceri pentru pietoni semaforizate: pe sensul dinspre Strada Gării către Piața Petru Rareș prima trecere este în fața Liceului Sanitar iar a doua în fața Inspectoratului de Stat pentru Construcții. Când ambele semafoare sunt pe verde, tentația șoferilor este de a apăsa pedala. Trecerea pentru pietoni din fața liceului este o adevărată capcană, cu atât mai mult cu cât indicatorul rutier care o semnalizează este greu vizibil din cauza copacilor. În condițiile în care această trecere pentru pietoni este foarte folosită, inclusiv de către copii și adolescenți, consider că administrația locală și Poliția Rutieră trebuie să acționeze urgent pentru semnalizarea acesteia cu lumină intermitentă.

 

Comentarii

11/09/19 11:07
cititor de Bistrita

Io propun sa reimplantam cate un semafor si cate o " buca " ( bordura ) tot din 100 in 100 de metri, inapoi cum era pe vremea impuscatului si pe vremea ex primarului Moldovan si prin Bistrita sa nu mai circule decat carutzele trase de animale ! Ce ziceti ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5