Ioan Turc reclamă faptul că preşedintele Consiliului Judeţean s-a întâlnit cu rezerviştii şi conducerile operative din instituţiile militarizate

          Liderul liberal Ioan Turc a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, că marţi s-a petrecut „un eveniment fără precedent” în judeţul nostru, în sensul că „PSD, domnul Radu Moldovan, ca şef al PSD B-N, i-a invitat la un restaurant pe cei care asigură conducerea operativă a instituţiilor de apărare, pe cei din Poliţie, Armată, Jandarmerie, Pompieri şi pe rezervişti, chipurile să discute despre noua lege a pensiilor militare”. Turc a menţionat că această întâlnire „reprezintă un atac la onoarea hainei militare”.

          „Îi spun lui Radu Moldovan foarte răspicat că Armata, Poliţia, Jandarmeria, Pompierii sunt instituţii ale României şi ale românilor, nu sunt instituţiile unui partid politic, nici ale PSD, nici ale PNL, nici ale oricărui alt partid politic. Să convoci, fără să ai niciun fel de calitate conducerile operative ale acestor instituţii şi să-i chemi pe rezervişti la salam şi la suc, tu, ca partid aflat la guvernare, povestindu-le tot felul de abureli, este un atac direct, josnic la onoarea hainei militare”, a spus Ioan Turc.

          Preşedintele PNL B-N a precizat că există profunde inegalităţi în ceea ce priveşte pensiile militare, pentru acelaşi grad, funcţie şi vechime, Legea 223/2015 adâncind aceste diferenţe. În opinia sa, este nevoie de o altă lege care să egalizeze aceste pensii.

          „De ce-i chemaţi pe rezervişti ca să-i momiţi cu sălămior şi cu suc? Cum îţi permiţi, Radu Moldovan, să-i chemi la ordin pe cei care asigură conducerea operativă a instituţiilor din sistemul de apărare naţională. Este profund josnic. Este campanie electorală murdară. România va trăi mai bine şi după PSD, şi după Radu Moldovan. Haina militară trebuie respectată. (...) Aveţi ordin pe unitate sau este doar o iniţiativă locală?”, a mai spus Turc pe această temă.

          În context, Turc l-a interpelat pe preşedintele Moldovan şi pe tema alocaţiilor de stat care ar fi trebuit majorate de două luni, în urma amendamentului iniţiat de deputatul Robert Sighiartău.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5