Ioan Turc: Cer demisia lui Radu Moldovan şi a fratelui său, Macarie Moldovan! Aquabisul a devenit creşă comunală pentru PSD!

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat că angajarea lui Macarie Moldovan, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean, pe funcţia de director general adjunct la Aquabis, reprezintă „un caz flagrant de abuz”, iar instituţiile abilitate ar trebui să se sesizeze din oficiu.

          „Pentru infiltrarea în Aquabis al lui Macarie Moldovan, lucrurile au mers extrem de repede, spre deosebire de lentoarea cu care se întâmplă totul în România. În aprilie a fost făcută propunerea de înfiinţare a postului de director general adjunct de către un oarecare domn Cristian Lang, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquabis; în mai a fost anunţat concursul, foarte repede, foarte vioi; în iunie am avut concurs la care a participat doar dl. Macarie Moldovan, în luna iulie, Macarie Moldovan era la noul loc de muncă. Atunci când interesele nu personale, intime, o impun, lucrurile se desfăşoară extrem de repede apreciez că e un caz flagrant de abuz şi mă rezum la atât cu toate că aş putea să aprofundez mai mult cam cum se numeşte pe legislaţie penală ce s-a întâmplat la Aquabis. (...) Are legătură această plantare a domnului Macarie Moldovan la Aquabis cu etapa a II-a a Materplanului de apă canal şi cu cele 230 milioane euro care ar urma să finanţeze etapa a II-a a Masterplanului? Eu cred că da”, a declarat Ioan Turc.

          În cadrul unei conferinţe de presă, acesta i-a solicitat demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, dar şi a fratelui acestuia din funcţia nou dobândită. „Îi solicit domnului Radu Moldovan demisia din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţena, pentru că domnul Radu Moldovan este cel care a creat cadrul pentru săvârşirea acestui abuz. De asemenea, solicit demisia domnului Macarie Moldovan pentru că este cel care a profitat de cadrul creat de fratele său. Domnul Macarie Moldovan, dacă îmi va urma sfatul, şi va demisiona, s-ar putea într-o zi să-mi mulţumească pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo s-a întâmplat cu încălcarea legii”, a menţionat Turc.

          Liderul liberal a cerut directorului general Ion Şandru să prezinte situaţia fluxului de personal de la Aquabis, asta în contextul în care au fost disponibilizaţi oameni şi aduşi în sistem „piloşi”, oameni cărora prin acest gest li s-a mulţumit pentru servicii trecute sau viitoare.

          „Nu am niciun fel de problemă cu oamenii corecţi, care inclusiv la Aquabis lucrează pentru atingerea obiectivelor societăţii, în schimb invederez un lucru pe care şi dumneavoastră îl cunoaşteţi foarte bine: Aquabis-ul a devenit un fel de creşă comunală pentru gospodăria de partid a PSD”, a mai spus Ioan Turc.

          Preşedintele PNL B-N a precizat că aceste cheltuieli de personal de la Aquabis determină şi tarifele mari de la apă/apă uzată. „În judeţul Bistriţa-Năsăud şi în municipiul Bistriţa, preţul apei ar trebui să fie unul mic, pentru că resursa de apă este una bună, relativ curată şi aproape, nu presupune mari eforturi în ceea ce priveşte tratarea, în schimb costă mult şi plătim toţi”, a adăugat Turc.

          Nu în ultimul rând, liderul liberal a precizat că în viaţa sa nu a făcut plângeri penale. „În viaţa mea nu am făcut plângeri, nici nu spun că sunt om politic, încerc să fac politică. Eu sesizez anumite lucruri, le aduc la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul dvs., de aici mai departe este treaba celor care se duc la serviciu şi au fişa postului pentru speţe de acest gen. Cred că cea mai bună mişcare pe care poate să o facă atât domnul Radu Moldovan cât şi fratele său este să-şi dea demisia, pentru că acest lucru i-ar scuti de alte probleme pe viitor. Sunt frapat de faptul că domnul Moldovan nu a învăţat nimic din ceea ce i s-a întâmplat fostului şef al domniei sale de partid care acum se odihneşte pe undeva. Nu întotdeauna ţi se înfundă drumul ca urmare a identificării şi dovedirii unor fapte grave, de multe ori ţi se înfundă drumul ca urmare a unor fapte, în aparenţă, minore, de o gravitate mică, dar uşor de dovedit. Le dau un sfat: să se mişte zvelt şi să se retragă din combinaţia aceasta că nu e bună”, a concluzionat Ioan Turc.

Comentarii

05/08/19 12:27
Vizitator

După logica simplă a lui Radu Moldovan, dacă un chelner poate ajunge presedinte al consiliului judetean, atunci de ce un manevrant de vagoane nu poate să ajungă director general adjunct la Aquabis. Numai că in cazul de fata, la Aquabis infiintarea postului de director general adjunct s-a făcut special pentru o anumită persoana, ceea ce este o dovadă clară de nepotism. Chiar dacă ocuparea postului s-a făcut prin concurs, dându-se o aparentă notă de legalitate, totusi a fost incălcată legea bunului simt.
Vezi: https://www.ziardebistrita.ro/tupeu-de-psd-ist-radu-moldovan-l-a-angajat...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5