ÎPS Andrei oficiează slujba Paraclisului Maicii Domnului în parohia Mireș

Pr. Alexandru Ciui

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului va fi prezent joi, 1 august 2013, în Parohia Mireş, din Protopopiatul Năsăud, unde va săvârşi ,,Paraclisul Maicii Domnului” în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae”.
Înaltpreasfinţia Sa va fi întâmpinat înainte de ora 18 de părintele Ioan Dâmbu, protopopul Năsăudului şi de părintele Mircea Băţan, parohul din Mireş, dimpreună cu ceilalţi slujitori şi binenţeles de credincioşii parohiei, bucuroşi de vizita Înaltpreasfinţiei Sale şi dornici de participarea la un astfel de eveniment, mai ales că de foarte mulţi ani, în această parohie nu a mai slujit vreun ierarh. Apoi, de la ora 18, soborul preoţilor slujitori în frunte cu Înaltpreasfinţitul Andrei vor săvârşi slujba Paraclisului Maicii Domnului. Tot cu această ocazie, cel mai probabil după încheierea Paraclisului, Înaltpreasfinţia Sa va sfinţi şi două răstigniri noi, aşezate în faţa bisericii parohiale.
Prezenţa Mitropolitului Andrei în Protopopiatul Năsăud, mai exact în Parohia Mireş, este prilejuită în mod special de perioada binecuvântată a Postului Adormirii Maicii Domnului, o perioadă foarte îndrăgită de credincioşii din protopopiat, datorită rânduielii speciale a săvârşirii Paraclisului Maicii Domnului, o slujbă devenită reper duvovnicesc pentru orice credincios, cinstitor al Sfintei Fecioare Maria.
Biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Mireş a fost edificată între anii 1936-1939, din zid de piatră şi cărămidă, în formă de cruce pe locul bisericii vechi din lemn ce data din anul 1787. După lucrările de renovare executate în decursul anilor, la data de 11 octombrie 1981, biserica a fost sfinţită de Î.P.S. Iustinian Maramureşanul, paroh fiind părintele Mititean Dorel.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5