Irina Petraș, președinte al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, pentru al patrulea mandat

Criticul literar Irina Petraş a primit încrederea colegilor pentru un nou mandate, pe o perioadă de 5 ani, în funcţia de președinte al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, din care fac parte şi majoritatea scriitolor bistriţeni membri USR.
La alegeri au participat și președintele USR România, criticul Nicolae Manolescu, care, la rândul lui, candidează pentru un încă un mandat, al patrulea, și alți doi contracandidați, Dan Lungu și Simona Vasilache.
„Rezultatul nu a venit ca o surpriză pentru mine dar încrederea cu care am fost creditată, 145 de voturi din 147 a reprezentat o surpriză, înseamnă că scriitorii au încredere în mine. Vreau să continui proiectele de până acum ale filialei”, a declarat pentru clujulcultural.ro președintele Irina Petraș. În Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, au fost votaţi scriitorii Doina Cetea, Adrian Popescu Ion Cristofor și Ovidiu Pecican. În Consiliul Uniunii Scriitorilor, pe plan național, a fost votat scriitorul Ovidiu Pecican. Filiala de la Cluj este una regională și are 296 de membri, conform siteului instituției.
Critic literar, eseistă, traducătoare, Irina Petraş este doctor în litere (1980). A publicat numeroase volume de eseuri și critică literară, scrieri didactice, sau traduceri. A primit Ordinul Meritul Cultural în rang de cavaler, categoria A (2004) şi în rang de ofiţer (2010). Premii: Premiul Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj (1992, 1993, 1995, 1998, 1999, 2003, 2004, 2008); Premiul Lucian Blaga al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1992); Premiul Salonului de Carte Cluj (1993, 1997); Premiul de excelenţă al revistei Contemporanul. Ideea europeană (2006); Premiul de excelenţă Radio-Mureş (2007); Premiul pentru critică al revistei Poesis (2007) etc. În perioada următoare Irina Petraş se va afla în judeţul nostru, la Colegiul Naţional "Petru rareş" din Beclean şi la Chiuza, în cadrul manifestărilor Rebreniana.
Felicitări, votul de încredere al colegilor arată multitudinea de acţiuni ce se deruleaza la Cluj, unde este cea mai activă filială din ţară !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5