ISU B-N: 84 de clădiri cu destinaţia de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Col. Liviu Pop, prim-adjunct la ISU Bistriţa-Năsăud, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural că în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 84 de clădiri cu destinaţia de învăţământ care funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu şi 84 de clădiri care deţin această autorizaţie, iar restul clădirilor existente nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu datorită neîncadrării în prederile HG 571/2016.

         „Zilnic, primim undeva la 3-5-7 documentaţii de la instituţii de învăţământ.  Îi sprijinim şi vor obţine autorizaţia”, a spus col. Liviu Pop de la ISU BN.

         Potrivit acestuia,  din cele 84 de clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu, 22 sunt grădiniţe, 55 sunt şcoli şi 7 sunt licee, nu mai puţin de 70 de clădiri fiind din mediul rural. În cursul anului 2017, 12 clădiri au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, pentru alte 10 clădiri fiind respinsă documentaţia. „Au fost efectuate 13 controale pe linie de prevenire a incendiilor şi la obiective aflate în investiţie. Au fost întocmite adrese, una în ianuarie şi una în august, şi trimise la 44 de unităţi administrative din judeţ care au clădiri de învăţământ şi care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Prin adresă s-a adus la cunoştinţă Ordinului ministrului afacerilor interne 129/2016 care aprobă Normele metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă în baza căruia se solicită şi obţine autorizaţia de securitate la incendiu. Au fost informări despre termenul limită pentru obţinerea autorizaţiilor”, a declarat col. Liviu Marcel Pop.

         De asemenea, pentru a veni în sprijinul celor 33 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ care au obţinut finanţare prin PNDL pentru investiţii la clădiri de învăţământ (construcţii noi sau reabilitări), ISU a întocmit o adresă prin care primăriile au fost înştiinţate despre categoriile de construcţii care necesită avize de securitate la incendiu şi prevederile şi obligaţiile legale pe linie de apărare împotriva incendiilor.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]