ISU BN: 86 de clădiri cu destinaţia de învăţământ nu au autorizaţia de securitate la incendiu, însă 22 au obţinut avizele

În primele 8 luni ale anului, au fost depus 84 de cereri privind eliberarea avizului de securitate la incendiu, respectiv 20 de cereri privind eliberarea autorizației de securitate la incendiu pentru construcții cu destinația de învățământ, informează ISU BN.

„Au fost emise 42 de avize de securitate la incendiu și 8 autorizații de securitate la incendiu pentru construcții cu destinația de învățământ. În județul Bistrița-Năsăud, 101 clădiri cu destinația de învățământ sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 86 de construcții nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Din cele 86 construcții neautorizate cu destinația învățământ, 22 dețin aviz de securitate la incendiu.

În aceeași perioadă a anului 2017, 82 de construcții cu destinația de învățământ dețineau autorizație de securitate la incendiu, iar 86 de construcții nu aveau autorizație de securitate la incendiu. În concluzie, 19 construcții au obținut autorizația de securitate la incendiu în perioada analizată (2017 / 2018)”, se arată în comunicatul ISU.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acordat asistență tehnică de specialitate, în scris, în 54 de situații, reprezentanților autorităților publice locale privind avizarea/autorizarea unităților de învățământ, ceea ce arată interesul administratorilor clădirilor instituțiilor de învățământ pentru intrarea în legalitate.

În vederea realizării măsurilor de apărare împotriva incendiilor cuprinse în documentațiile tehnice a executanților, inspectorii de prevenire au executat 19 controale la unitățile de învățământ din teren.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5