Jandarmii bistrițeni în mijlocul cetăţenilor pe timpul minivacanței de Rusalii!

            În perioada 10-13 iunie 2022, un efectiv de 220 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele care vor avea loc în spațiul public la care se anunță participarea unui public numeros.

           Pe perioada Rusaliilor, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zonele de interes operativ, la manifestările cultural-artistice anuale organizate în Căianu-Mic, Tăure, Figa precum și la lăcașurile de cult din aria de competență.

De asemenea, în această perioadă vor fi constituite și subunităţi de intervenţie care să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor sau a celor semnalate de către cetățeni.

Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turistilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite. Odată cu dechiderea sezonului estival, jandarmii din cadrul Plutonului Beclean vor acționa la nevoie și în zona de agrement Băile Figa.

          Având în vedere faptul că unele persoane vor dori să îşi petreacă acest sfârșit de săptămână în aer liber, jandarmii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementează aceste activităţi desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

          Vă reamintim faptul că puteți desfășura activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens, care aparțin domeniului public ori privat.

          Respectați regulile de bază atunci când vă aflați în natură: nu aprindeți focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii şi nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător. De asemenea, deşeurile trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.

         Totodată, aveți obligația de a nu distruge, modifica ori degrada panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajări aflate în perimetrul acestor zone.

         Dacă sunteți martori ai unor situaţii deosebite cum ar fi apariţia unor animale sălbatice, nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.

         Apelați, la nevoie la ajutorul oferit de către jandarmi în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

         Având în vedere că începe vacanța de vară precizăm faptul că ne vom afla în continuare în mijlocul copiilor și elevilor cu recomandări privind petrecerea vacanței în condiții de siguranță, dar de această dată activitățile preventiv-educative dedicate acestora se vor desfășura pe toată perioada vacanței în taberele de pe raza județului Bistrița-Năsăud.       

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5