Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița, la datorie, în acest sfârșit de săptămână

Comunicat de presă
Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița sunt prezenți și la acest sfârșit de săptămână în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente din aria de competență, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turistilor, dar și pentru sprijinul acestora, în cazul producerii unor incidente nedorite. 
 
          Având în vedere temperaturile foarte ridicate care se anunță la acest sfârșit de săptămână, dacă alegeți să ieșiți în natură, recomandăm respectarea prevederilor Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfășurarea activităţilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului. 
           Pentru prevenirea producerii unor incendii, sunt planificate acțiuni specifice de prevenire pentru informarea și conștientizarea turiștilor care își petrec timpul liber în natură. Astfel, jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița execută acțiuni de monitorizare a zonelor de picnic și de informare a turiștilor despre riscul major al producerii incendiilor de vegetație în această perioadă.
          Vă reamintim faptul că puteți desfășura activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens, care aparțin domeniului public ori privat. 
          Este interzisă aprinderea focului în spațiile neamenajate și în zonele limitrofe pădurilor. 
          Este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zone uscate afectate de secetă, precum și pe timp de vânt.
          Nu aruncați ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate.
        În schimb, în spațiile special amenajate se poate aprinde focul doar dacă îl supravegheați permanent.
 
          De asemenea, având în vedere înmulțirea situațiilor de apariții ale urșilor în zonele montane precum și în apropierea unor gospodării, vă oferim câteva recomandări ale jandarmilor montani:
           - evitați pe cât posibil să vă deplasați singuri în zonele împădurite;
           - când sunteți în drumeții, faceți-vă simțită prezența, astfel încât animalul să nu fie luat prin surprindere și să vă evite;
           - în timpul activităților de picnic, asigurați-vă că alimentele și gunoiul sunt depozitate corespunzător, astfel încât să nu atragă ursul în apropierea dumneavoastră;
           - în nicio situație nu vă apropiați de urs, nu-l hrăniți și nu încercați să îl fotografiați;                  
 
         Apelați, la nevoie la ajutorul oferit de către jandarmi în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5