Jandarmii bistriţeni se specializează în domeniul prevenirii consumului de droguri
Cadrele din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, participă timp de patru zile la un program de specializare în domeniul prevenirii consumului de droguri. Sesiunile de formare la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud demarează marţi, 08 octombrie a.c. şi însumează 32 ore (4 zile), tema acestora fiind formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri.
Sesiunile sunt susţinute de specialişti care deţin şi calitatea de formatori autorizaţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud, actuala Autoritate Naţională pentru Calificări. Specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud se află la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud unde desfăşoară un proces de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri destinată ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrători jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale.
Demersul formativ urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe a specialiştilor din cadrul Jandarmeriei bistriţene cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra consumatorilor, aceştia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadru legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri (factori de risc şi protecţie, etapele unei campanii de prevenire, evaluarea unei campanii de prevenire, prevenirea în mediul şcolar etc), fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc. Furnizarea de formare se va realiza de către A.N.A., prin Centrul Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor, aceasta fiind stipulată într-un protocol de colaborare încheiat recent între cele două instituţii.
Citiţi şi:
- Anul trecut, la Centrul Antidrog Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 51 de persoane cărora li s-au oferit servicii de informare, management de caz, evaluare, consiliere psihologică/socială și consultații medicale!
- 26 IUNIE- ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI
- Proiectele de prevenţie ale Agenţiei Naţionale Antidrog, reluate! Suport pentru dascăli, părinţi şi elevi!
- Specialiştii DGASPC Bistriţa-Năsăud, formaţi în domeniul prevenirii consumului de droguri
- Primăria Bistrița, prin Centrul Comunitar pentru Tineret, va lansa o campanie antidrog
Adaugă comentariu nou