Proiectele de prevenţie ale Agenţiei Naţionale Antidrog, reluate! Suport pentru dascăli, părinţi şi elevi!

Consecventă principiilor și misiunii sale instituționale, prin fiecare dintre măsurile implementate, Agenția Națională Antidrog contribuie la obiectivul mai larg de a susține dezvoltarea copiilor și tinerilor, astfel încât aceștia să își atingă potențialul, într-un climat sigur și sănătos.

Agenția Națională Antidrog, prin intermediul specialiștilor săi din Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, va fi prezentă permanent pe tot parcursul noului an școlar, alături de ceilalți colegi din Ministerul Afacerilor Interne, pentru  a oferi informații și suport specializat în domeniul de competență, dascălilor, părinților și elevilor ce deschid din nou, ca în fiecare an, porțile școlilor din județul nostru.

Informarea corectă - fundamentată științific - și conștientizarea cu privire la efectele nocive și la consecințele angajării în comportamente de risc precum consumul de droguri vor reprezenta prioritățile intervențiilor noastre pe parcursul întregului an școlar 2022-2023.

Debutul noului an școlar reprezintă contextul relansării proiectelor cu tradiție ale Agenției Naționale Antidrog în mediul educațional - un pachet de proiecte și acțiuni specifice, validate în timp ca exemple de bune practici la nivel european, etajate de la nivelul învățământului preșcolar, și până la liceu.

De asemenea, vor fi lansate și intervenții noi, adaptate nevoilor locale și tendințelor recente ale fenomenului drogurilor, așa cum sunt relevate de studiile specializate ale ANA.

Amintim aici câteva dintre proiectele de prevenire, deja de tradiție, ale Agenției Naționale Antidrog, care vor fi reeditate și pe parcursul noului an școlar:

  • ,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”,
  • ,,ABC-UL EMOŢIILOR”,
  • ,,NECENZURAT”,
  • „MESAJUL MEU ANTIDROG”,
  • ,,ACȚIONĂM JUST”,
  •  EU ȘI COPILUL MEU”,
  •  ”ABILITĂȚI PENTRU ACȚIUNE”

În acord cu Strategia Națională în domeniul Drogurilor 2022-2026, cu planurile naționale comune în domeniul siguranței școlare și protocoalele de colaborare interinstituționale, măsurile de prevenire a consumului de droguri în școală au un caracter integrat, corelat și unitar.

Măsurile vizează implementarea unor activități concrete de prevenire a consumului de droguri cum ar fi: informarea, conștientizarea riscurilor și consecințelor negative ale utilizarii de substanțe interzise, dezvoltarea de abilități de învățare socio-emoțională și nu în ultimul rând promovarea alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber.

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog/Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud vor fi prezenți, la festivitățile de deschidere a noului an școlar pentru a promova noua ofertă educațională adresată cadrelor didactice și personalului auxiliar, pe baza unei analize de nevoi realizate în colaborare cu structuri ale Ministerului Educației.

Cu acest prilej vor fi readuse genției Naționale Antidrog axate pe: prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate, formarea unor abilități necesare luării unor decizii informate și responsabile, precum și favorizarea factorilor de protecție prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala și familia de apartenență.

Coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  BISTRIȚA-NĂSĂUD 

Comisar de poliție, psiholog Maria Simona BORCANI

 

target="_blank">

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5