Josenii Bârgăului a fost, timp de două zile, în sărbătoare! Spectacole de calitate, sport şi cultură, dar şi focuri de artificii

Cea de-a XIII-a ediţie a evenimentului „Josenii în sărbătoare”, organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, prin Serviciul de Conservare, Cercetare, Protejarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Literatură, Multimedia, şi Primăria şi Consiliul Local Josenii Bârgăului a reunit, timp de două zile, întreaga comunitate bârgăuană. Sâmbătă, Şcoala Gimnazială Josenii Bârgăului a găzduit colocviul „Josenii în sărbătoare”, seara fiind rezervată tinerilor, pentru care a fost organizată o discotecă în curtea şcolii.

         Duminică, manifestările au debutat cu mesajele invitaţilor, alături de primarul Nicolae Vrâncean fiind preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarii Doru Crişan (Prundu Bârgăului) şi Vasile Şut (Tiha Bârgăului), administratorul judeţului – Florin Moldovan.

„Zi de sărbătoare pentru Valea Bârgăului! Ediția cu numărul XIII a Zilelor comunei Josenii Bârgăului a adunat foarte mulți oameni dornici să se bucure de această frumoasă zi de sărbătoare. Multe jocuri populare, cântări și demonstrații de karate au fost susținute pentru a bucura inima și sufletul bârgăuanilor prezenți la acest eveniment. Felicitări domnului primar Nicolae Vrîncean pentru munca și implicarea în viața cetățenilor din comună și pentru organizarea unui eveniment ireproșabil”, a transmis preşedintele CJ, Radu Moldovan.

         Pe scenă au evoluat Ansamblul folcloric „Flori bârgăuane” din Josenii Bârgăului, cu solista Maria Gavri, Ansamblul folcloric „Ciobănaşul” din Şieuţ, cu soliştii Nicoleta Dornean, Irina Cojoc şi Teodora Simionca, Ansamblul folcloric „Izvorul Someşului” din Şanţ cu soliştii Dănilă Filipoi, Viorica Hojda şi Lucreţia Pomohaci, Ansamblul folcloric „Colibiţa” din Bistriţa Bârgăului, cu soliştii Maria Pavelean, Ana Lar şi Bogdan Bortă. De asemenea, a fost prezentată şi o demonstraţie de karate cu Şcoala de Karate Tiger din Josenii Bârgăului. Un moment aparte l-a constituit prezenţa tinerilor interpreţi ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, prin Silviu Avram, Ioana Măgheruşan, Bianca Găvan şi Emilia Banabic. Invitaţi speciali au fost Sabina Someşan şi Ghiţă Munteanu. Trupa de dans „Axel&The Roses”, şi un foc de artificii au pus punct unei ediţii reuşite a acestei sărbători.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5