La aniversarea a 33 de ani de arhierie, Mitropolitul Andrei a fost în mijlocul credincioșilor din Parohia Sângeorz-Băi I, păstorită de părintele Dacian Șanta

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brânză), Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă Sîngeorz-Băi I.
În biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia le-a spus credincioșilor că „Postul Mare este răstimpul îndreptării și al apropierii de Dumnezeu”.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial, dirijat de prof. înv. primar Florina Tomi. La chinonic, Ioana Ani și Daniela Cordoș au interpretat pricesne.
La finalul slujbei, preotul paroh Dacian Dumitru Șanta a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare. De asemenea, l-a felicitat cu prilejul aniversării a 33 de ani de arhierie și i-a oferit un Liturghier. Ierarhul a fost hirotonit arhiereu-vicar pentru Episcopia de Alba Iulia, la data de 25 februarie 1990, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, de vrednicul de pomenire Mitropolit Antonie Plămădeală.
Pentru implicarea activă în viața Bisericii, în semn de apreciere și recunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a acordat epitropului parohiei, Vasile Iloaie, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, doamnei prof. înv. primar Florina Tomi, dirijorul principal al corului parohial, i-a oferit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, iar doamnei înv. preșcolar Daniela Cordoș, dirijorul secund al corului parohial, i-a oferit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”. De asemenea, ierarhul a oferit diplome de aleasă cinstire mai multor binefăcători, iar copiilor prezenți le-a dăruit cărți duhovnicești.
Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale, județene și centrale, precum și a peste 800 de credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice Țării Năsăudului.
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5