La Beclean, un concurs inedit
,,Our rich diversity is our collective strength”(„Diversitatea noastră bogată, puterea noastră colectivă”) este titlul proiectului multilateral Comenius pe care Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” din Beclean îl derulează în parteneriat cu patru ţări europene: Turcia (coordonator), Polonia, Grecia şi Cehia, pe durata a doi ani (septembrie 2013-iunie 2015). Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Pe parcursul celor doi ani de implementare se vor derula mai multe activităţi atât pe plan local, cât şi european. O astfel de activitate a fost concursul ,,I want to know more…”( ,,Vreau să ştiu mai mult…”). Din comisia de organizare a concursului au făcut parte: Seserman Veturia, Rus Vasile Gabriel, Lazăr Margareta, Szasz Carmen, Cristea Ileana. Organizată sub forma unui concurs pe clasă şi între clase, activitatea a constituit un real prilej de a acorda elevilor noştri posibilitatea de a-şi pune în evidenţă personalitatea, urmărindu-se îmbinarea activităţilor lingvistice cu cele practice şi folosirea limbii engleze în contexte autentice. S-au realizat postere, portofolii, prezentări PPT despre ţările implicate în parteneriat. În întrecerile pe clasă sau între clase au fost implicaţi 431 de elevi şi aproximativ 30 de cadre didactice ( coordonatori sau colaboratori). În finală au promovat 32 de elevi. Juriul format din cinci cadre didactice: Marcu Adina, Morar Alina, Mihai Ionela, Vîrtic Ecaterina şi Lorincz Lidia a apreciat originalitatea, creativitatea, elementele de noutate, exprimarea cât mai clară şi corectă în limba engleză. Finaliştii, împărţiţi pe grupe de vârstă, au fost susţinuţi de colegi, prieteni, părinţi sau bunici.
Prin implicarea activă în acest proiect, prin activităţile planificate şi derulate, se doreşte ca elevii şi cadrele didactice-principalii beneficiari- să îşi dezvolte competenţele digitale, aptitudinile comunicaţionale în limba engleză şi abilităţile necesare dialogului intercultural. Dimensiunile comune si cunoaşterea reciprocă a culturilor din Europa, într-o societate bazată pe libertate, democraţie, solidaritate şi respect pentru diversitate, sunt componente esenţiale pentru cetăţeanul european.
Adaugă comentariu nou