La Evaluarea Naţională, sub media naţională

Procentul de promovabilitate la sesiunea din vară a Evaluării Naţionale a fost de 76,41%, cu trei procente mai puţin decât media naţională. În ceea ce priveşte promovabilitatea pe discipline, nu au existat probleme la limba şi literatura maternă, peste 85% au obţinut note mai mari de 5 la limba şi literatura română, însă doar 69% au reuşit să treacă cu bine de matematică. Mai mult, în Bistriţa-Năsăud doar doi elevi au obţinut media 10 la evaluarea naţională, cu mult sub alte judeţe din ţară.
Inspectorul şcolar Ioan Ioja a prezentat o serie de situaţii statistice la nivelul şcolilor gimnaziale, însă, „fără a-i băga pe toţi în aceeaşi oală”, drept criteriu a fost folosit numărul total de elevi. La şcoli gimnaziale cu efectiv mai mic de 300 de elevi, în topul şcolilor este Dobric, Dumitriţa şi Măgura Ilvei – cu100% promovabilitate, cu rezultate mai modeste fiind Monor (33%), Corvineşti (36%), Runcu Salvei şi Chiochiş – cu promovabilitate de 44%.
În topul şcolilor gimnaziale medii (între 300 şi 599 elevi) sunt instituţiile şcolare din Ilva Mare (94%), Şieu (92%), Ilva Mică (85%). La şcolile gimnaziale din Zagra, Spermezeu, ponderea celor care au obţinut o medie mai mare de 5 a fost de sub 50 de procente.
Pentru şcolile gimnaziale mari (peste 600 elevi), clasamentul este condus de Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” – 99%, urmată de „Lucian Blaga” – 96% şi Gimnazială nr. 1 – 93%. Pentru clasele incluse în colegii naţionale şi licee, cele mai bune centre de promovabilitate au fost obţinute de CN „Liviu Rebreanu” şi Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului – 99%, CN „Andrei Mureşanu” şi CN „Petru Rareş” – 97%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5