La Filiala Judeţeană a A.N.R. Bistriţa-Năsăud există cea mai performantă imprimantă de scriere în „Alfabetul Braille”, a treia din România

O noutate absolută în activitatea şi viaţa nevăzătorilor din judeţul nostru, un record în domeniul scrierii în „Alfabetul Braille” este achiziţionarea, printr-un efort deosebit, a unei imprimante moderne cea mai performantă de scriere în alfabetul nevăzătorilor, „Braille”, care se fabrică în SUA, iar în România se mai găsesc, la această dată, încă două asemenea imprimante, una la Bucureşti, la sediul A.N.R. şi una la filiala nevăzătorilor din Turnu Severin.
Acest record în domeniu se datorează strădaniei conducerii Filiale ANR B-N, îndeosebi a preşedintelui Iacob Pop, un sufletist şi răzbătător conducător, care se îngrijeşte zilnic să rezolve problemele multiple ale membrilor asociaţiei, fiind ajutat şi susţinut de Elena Pop, secretar executiv la filială şi Emilia Negruşa, contabil, o echipă care răspunde întotdeauna la solicitările nevăzătorilor.
Efortul şi ambiţia de a intra în posesia acestei minitipografii ultraperformante, care nu se găseşte în Transilvania la ora actuală, s-a realizat prin „Proiect cu acces la informaţie”, întocmit de Filiala ANR B-N, cu fonduri nerambursabile de la Primăria Bistriţa, conform Legii 350 din 2000, prin care s-a obţinut punctajul necesar pentru achiziţionarea imprimantei cerută în proiect.
Asociaţia a contribuit cu 10% din valoarea proiectului, costul final fiind de 3200 euro.
Imprimante are rolul de a uşura munca, efortul şi viaţa copiilor, tinerilor şi vârstnicilor care sunt nevăzători, prin copierea ultrarapidă, în „Alfabetul Braille”, a diferitelor cărţi, romane, cărţi de poezii, carte diversă, legislaţie pentru nevăzători, informaţii diverse utile, materiale pentru concursuri etc., iar la cererea expresă a membrilor filialei se mai pot tipări cărţi de vizită, carte religioasă, calendare, afişe cu diverse texte, inclusiv carte şcolară pentru copiii nevăzători etc.
Prin intermediul cotidianului nostru, preşedintele Filiale ANR B-N, Iacob Pop, aduce deosebite mulţumiri Primăriei municipiului Bistriţa, îndeosebi d-lui primar ing. Ovidiu Creţu, cât şi d-lui dir. Radu Dreptate, d-nei Narcisa Duda pentru sprijinul şi înţelegerea privind necesitatea achiziţionării acestei imprimante în scrisul Braille.
Menţionăm că imprimanta „Everest” poate să scrie pe o faţă sau ambele feţe ale colii de hârtie Braille.
Conducerea filialei, îndeosebi dl. Iacob Pop, preşedinte, invită pe toţi membrii asociaţiei care doresc să-şi tipărească în Alfabetul Braille tot ce consideră necesar, să vină în zilele de luni-vineri, între orele 8.00-15.00, la sediul din. Str. Piaţa Centrală, nr. 22, Sugălete, telefon/fax de contact 0263.213670 şi vor pleca acasă cu materiale scrise în Braille.
Este o noutate în viaţa nevăzătorilor, o premieră pentru Bistriţa şi zonele învecinate, iar conducerea filialei şi, în mod special, preşedintele Iacob Pop, merită din plin felicitările noastre pentru un mare „vis” al nevăzătorilor, care s-a împlinit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5