Laura Franchini, din Argentina, întâlnire cu Rotary BISTRIŢA NOSA. Vezi ce s-a discutat

Emil Şandor

In cadrul vizitei pe care d-na Laura Franchini , coordonatoare a grupului folcloric care reprezinta Argentina la Festivalul international de Folclor Nunta Zamfirei si membra a Clubului Rotary MORENO SUR, District 4855 Argentina, a avut-o la Bistrita, s-a intalnit cu reprezentanti ai Clubului Rotary BISTRITA NOSA. La intalnire au participat Asistentul Guvernatorului Districtului 2241 Alin Morutan, Marsineta Vaida si Cristian Sirlincan. Cu aceasta ocazie, reprezentantii celor doua cluburi si-au exprimat dorinta de a pune bazele unui parteneriat in vederea colaborarii in viitor in cadrul unor proiecte comune in beneficiul comunitatilor di cele doua tari si si-au impartasit din experientele avute in proiecte anterioare.
Seara, in cadrul intalnirii saptamanale a membrilor Clubului Rotary BISTRITA NOSA, au primit vizita tinerilor din programul YEP ( Youth Exchange Program ) al Rotary International. Tabara, organizata de catre RC BISTRITA NOSA, sub egida Rotary International in parteneriat cu TASULEASA SOCIAL, este la a treia editie, de aceasta data participand tineri din SUA, Egipt, Slovenia, Italia, Franta, Israel, Turcia, Anglia, Spania. Tinerii s-au declarat incantati de primirea de care au avut parte, de programul taberei care cuprinde activitati de voluntariat, de peisajele din zona si nu in ultimul rand de orasul nostru, pe care, cu totii fiind de acord, l-au gasit foarte frumos. Membri RC BISTRITA NOSA au constatat ca tinerii sunt excelenti ambasadori ai tarii noastre si in special a locurilor vizitate in judetul nostru.
Prezent la intalnire, Viorel Brad, coordonator al YEP la nivelul D2241 Romania si Republica Moldova, s-a aratat deosebit de incantat de activitatea RC BISTRITA NOSA si a felicitat membrii clubului pentru implicare in programul schimbului de tineri. Totodata, si-a exprimat dorinta de a crea un parteneriat si cu Districtul 4855 Argentina, propunandu-i d-nei Laura Franchini sa inceapa demersurile pentru derularea programului YEP intre cele doua Districte.
Propunerea a fost primita cu bucurie de catre d-na Laura Franchini, care a lansat invitatia ca tineri din tara noastra sa viziteze Argentina pentru a cunoaste cultura si obiceiurile locale.
Luand cuvantul, Ana Szekely, reprezentantul TASULEASA SOCIAL, a multumit RC BISTRITA NOSA pentru parteneriat si si-a exprimat speranta ca acesta sa continue mult timp de acum incolo. Totodata a mentionat ca este o experienta din care au de invatat atat tinerii care ne viziteaza cat si organizatorii taberei.
In replica,membrii clubului RC BISTRITA NOSA, au multumit Asociatiei TASULEASA SOCIAL pentru profesionalismul de care dau dovada, an de an, in derularea proiectului organizat in parteneriat.
In continuare tinerii participanti la tabara si-au facut o scurta prezentare si au mentionat cateva aspecte relevante despre locurile din care provin.
A luat cuvantul in calitate de invitat si Dl prof Liviu Zapartan, membru al RC CLUJ-NAPOCA PARC, fost ambasador al Romaniei la Luxemburg, care si-a exprimat speranta ca lumea si in special Europa isi va regasi intr-un final directia spre siguranta, echilibru si intelegere.
In final, Presedintele RC BISTRITA NOSA din anulrotarian 2016-2017, Cristian Tuturuga, le-a multumit tuturor invitatilor pentru participare si pentru implicare in proiectele si actiunile desfasurate in folosul comunitatii in care traim.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5