Lucrări de cadastru general, în comuna Șintereag, din fonduri europene! Înscrierea proprietăților va fi gratuită!

Un proiect major pentru comuna Șintereag este în derulare, cu finanțare europeană. Este vorba despre lucrări de cadastru general, care vor aduce beneficii importante pentru locuitorii întregii comune. Primarul comunei, Ioan Bob, a transmis un anunț prin care cetățenii sunt invitați să participe la ședințele de informare care vor avea loc la căminele culturale din toate satele aparținătoare.

"Stimaţi cetăţeni ai comunei Şintereag,

         Având în vedere contractul de Cadastru şi Carte funciară, semnat la nivel de UAT Şintereag, prestatorii de servicii, în parteneriat cu Primăria comunei Şintereag vor desfăşura şedinţe de informare şi îndrumare cu privire la lucrările de înregistrare a imobilelor curţi, construcţii, terenuri agricole şi păduri, conform agendei:

DUMINICĂ, 26 Mai 2024, orele 1100 – 1300, şedinţă de informare în localitatea Caila, locaţie Căminul Cultural.

DUMINICĂ, 26 Mai 2024, orele 1400 – 1600, şedinţă de informare în localitatea Blăjenii de Jos, locaţie Căminul Cultural.

DUMINICĂ, 26 Mai 2024, orele 1630 – 1830, şedinţă de informare în localitatea Blăjenii de Sus, locaţie Căminul Cultural.

 

DUMINICĂ, 2 Iunie 2024, orele 1100 – 1300, şedinţă de informare în localitatea Şieu-Sfântu, locaţie Căminul Cultural.

DUMINICĂ, 2 Iunie 2024, orele 1330 – 1530, şedinţă de informare în localitatea Şintereag, locaţie Căminul Cultural.

DUMINICĂ, 2 Iunie 2024, orele 1600 – 1800, şedinţă de informare în localitatea Cociu, locaţie Căminul Cultural", transmite primarul Ioan Bob.  

*** 

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară aduce beneficii atât pentru cetățeni, cât și pentru autoritățile locale. Fiecare proprietate pe care o deţine cineva pe raza localităţii unde se face cadastru se intabulează gratuit, se poate dobândi posesia asupra terenurilor şi caselor, în anumite condiții – în baza unei adeverinţe eliberate de primărie se poate nota posesia, iar, in cazul în care aceasta nu e contestată timp de 3 ani, persoana devine proprietar. 

Localitatea va putea accesa mult mai facil fonduri în vederea investiţiilor publice (drum, apă, canal), iar persoanele fizice vor putea obţine fonduri în vederea investițiilor private (afaceri proprii). 

*** 

La nivelul întregului UAT, lucrările se finanțează din fondurile proprii ale ANCPI, fonduri externe nerambursabile și din bugetele locale ale primăriilor (COFINANȚARE). DIn fondurile proprii ale ANCPI s-au finalizat lucrările de înregistrare sistematică în UAT ROMULI, în anul 2020 au fost emise cărțile funciare pentru 3.798 imobile din 105 sectoare cadastrale cu o suprafață de 9.843,94 ha. Din fonduri externe nerambursabile, în cadrul AXA 11-POR, sunt cuprinse 21 UAT-uri din județul nostru, dintre care au finalizat Lechința și Salva și ar putea încheia în acest an Petru Rareș și Teaca. De la bugetul local, cu cofinanțare, se fac lucrări de cadastru general sau la nivel de sectoare cadastrale în 15 localități, Poiana Ilvei reușind să încheie, iar aproape de final sunt și Prundu Bârgăului, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5