Lucrările de amenajare a pârâului Secu, în plină desfăşurare, la Prundu Bârgăului! Zonă de promenadă, cu spații verzi, locuri de relaxare

Lucrări în plină desfășurare la amenajarea pârâului Secu, amonte de DN 17 în Prundu Bârgăului! Înfrumusețarea comunei noastre depinde de noi toți!, transmite primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan.

Investiţia va pune în siguranță malurile și va transforma zona centrală a localității într-o zonă de promenadă, cu spații verzi, cu faleză și locuri de relaxare.

Prcatic, lucrările vor viza regularizarea albiei râului Secu pentru asigurarea unei secțiuni de scurgere corespunzătoare. De asemenea, se vor amenaja ziduri de sprijin pentru protejarea malul drept al râului dar și o faleză pe malul stâng și trepte de acces. Va fi o zonă pietonală, cu acces la faleză. Proiectul, în valoare de 550.887 lei (fără TVA), este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare .

Albia fi modernizată pe o suprafață de 968 metri pătrați, vor fi amenajate ziduri de sprijin pe o suprafață de 192 de metri, faleza va avea 130 de metri. Totodată, vor avea loc și lucrări de amenajare a unor alei și a unor spații verzi dar și de amenajare a 27 de locuri de parcare. Zona va fi dotată cu bănci de odihnă, stâlpi de iluminat și suporți pentru biciclete.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5