Lucrările de modernizare de pe Valea Tureacului, realizate în pondere de 70%. Finanţarea stopată

Autorităţile locale din Tiha Bârgăului au în derulare un proiect finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în baza OG 28/2013. Stadiul de execuţie depăşeşte 70%, însă, printr-o notificare, fondurile au fost retrase, probabil până anul viitor. În plus, ar mai fi de plătit şi o ultimă tranţă de lucrări, speranţele legându-se de o eventuală rectificare bugetară la nivel de Guvern.

Proiectul prevede modernizarea unor drumuri comunale, pe o lungime de aproximativ 12,5 kilometri. Un prim tronson de 6,5 kilometri este pe Valea Tureacului, Drumul Comunal  5D, din DN 17 spre Iliuţa Bozghii. „Pe Valea Tureacului, a fost pus stratul de asflat. Ar mai fi de lucrat la podeţe, şanţuri, ulterior marcaje etc. Încă se mai execută o serie de lucrări. Per total, ar mai fi de executat aproximativ 30% din proiectul de pe acest tronson”, ne-a declarat primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut.

 În acest proiect sunt incluse şi tronsoane de drum comunal de la Piatra Fântânele spre Dornişoara (drumul comunal 5 B – 3,59 kilometri şi DC 5C – 425 metri) şi spre Ciosa (DC 5A – 3,23 kilometri). „La Piatra Fântânele, stadiul lucrărilor depăşeşte 95%. Închidem proiectul în această toamnă, mai sunt de executat doar câteva marcaje”, ne-a explicat primarul Vasile Şut.  

Valoarea acestui proiect finanţat din fonduri guvernamentale este de  aproape 5 milioane euro, fiind implementat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5