Mâine se deschide expoziția comemorativă a pictorului George Mircea, la Galeria Arcade 24

 

Galeria Arcade 24 a UNIUNII ARTISTILOR PLASTICI / Bistrița

în parteneriat cu

Galeria IRCCU Venezia

TRANSILVANIA PRINT din Bistrița

Elite ART Gallery din București

 

vă invită

începînd cu 11 Martie 2020

la expoziția comemorativă a pictorului

George Mircea. „VA FI UN TIMP CA UN FRUCT

 

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 11 Martie, 2020 ora 18.00, la Galeria Arcade 24 din Piața Centrală nr. 24, Bistrița.

Evenimentul expozițional este curatoriat de Oliv Mircea.

Expoziția și aduce pe simeze o selecție de lucrări reprezentative, din cele două decenii de creație a artistului. Prin prisma relației tematice și stilistice acestea se constituie într-un „poem mistic” care îmbracă conceptul memoriei creative și devin un reper de analiză critică și plastică. În cheia unei activități prolifice a pictorului, expoziția aceasta invocă natura ca instrument de percepție a realității, care favorizează devoalarea unor intuiții mistice a deferitelor fațete ale subconștientului precum și fragilitatea condiției artistului contemporan ca subiect apofatic.

George Mircea (1979-2018) își începe studiile în anul 1998 la Academia de Arte “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca la clasa pictorului Ioan Sbîrciu, iar apoi, un an mai târziu, se transferă la Universitatea Națională de Arte din București, secția Pictură, la clasa pictorului Horea Paștina. Din anul 2006 artistul este Lector Universitar Doctor al Universității Naționale de Arte din București, iar în perioada 2006-2011 profesează și cu titlul de profesor  asociat al Universității București - Facultatea de Istorie. Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București, pictorul își susține teza de doctorat cu tema „Ordine și Carnaval”. Începînd cu anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și Membru al Școlii Române din Roma.

Parcursul expozițiilor personale începe la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia cu un program îndeaproape gândit și înfăptuit sub îndrumarea criticului de artă Dan Hăulică. George Mircea este autorul a treizeci și nouă de expoziții personale de pictură.

Expune în galerii importante din România (Bacău, Bistrița, Cluj, Tîrgu Mureș, Ploiești, Deva) și are expoziții în galerii semnificative din Paris, Nürnberg, München, Roma, Venezia, Pisa, Madrid, Santiago de Compostela, Budapesta, Chișinău, New York etc. De-a lungul anilor George Mircea se face remarcat în peste 150 expoziții de grup, colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările artistului fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, S.U.A., Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveţia, Grecia, Franța, România și Spania.

Expoziția va fi deschisă publicului în lunile martie-aprilie 2020 la Galeria ARCADE 24 din Piața Centrală nr 24 din Bistrița.

Galeria ARCADE 24 împreună cu: Elite Art Gallery, Galeria IRCCU Venezia și cu Transilvania Print au drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului acele forme de exprimare artistică pe care timpul le-a validat și le consideră exemplare și novatoare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5