Mii de români, azi, pe Aeroportul Cluj. Printre ei şi bistriţeni. Aglomeraţie de nedescris, fără protecţie împotriva coronavirusului

Dacă la noi un milion de români au rămas în șomaj tehnic din cauza interdicțiilor impuse de criza de coronavirus, Germania riscă şi nu își pune pe butuci economia. Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova sunt în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse spre Germania, la muncă în agricultură.

Directorul aeroportului a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo. Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației. Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă și duminică. Zborurile de joi sunt programate până la ora 21.
Regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca. O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România.
„Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă. Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori„, a declarat pentru cluju.ro, prefectul Mircea Abrudean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5