Ministrul Adrian Veștea, la Bistrița! Alături de primarul Ioan Turc, au fost evaluate investițiile finanțate de Ministerul Dezvoltării!

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a fost prezent astăzi într-o vizită de lucru în municipiul Bistrița, la invitația primarului Ioan Turc, pentru a a verifica stadiul lucrărilor la obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
"Am vizitat azi, în Bistrița, mai multe obiective de investiții finanțate cu ajutorul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării. Sprijinim modernizarea, reabilitarea și dotarea instituțiilor de învățământ, construirea de noi locuințe și consolidarea celor care prezintă risc seismic, dar ne preocupă și infrastructura stradală și transportul public. Acționăm, așadar, pe toate palierele, acolo unde este nevoie de ajutorul nostru, pentru o dezvoltare unitară și armonioasă a întregii societăți, pentru a stimula îmbunătățirea calității vieții tuturor cetățenilor și pentru a veni în sprijinul generațiilor tinere, care reprezintă viitorul nostru", a precizat ministrul dezvoltării.
Astfel, ministrul Dezvoltării, alături de primarul Ioan Turc, viceprimarul Sorin Hangan, administratorul public Florin Găurean au vizitat Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, unde se derulează un proiect de reabilitare prin etapa a II-a a PNDL, valoarea investiţiei fiind de aproape 9 milioane lei.
„Am vizitat şantierul de pe str. Tărpiului, cea mai lungă stradă din Bistriţa, unde am ales să fie tratat într-o anumită ordine de prioritate, începând cu zona de pământ. Am depus pe „Anghel Saligny” o solicitare de finanţare care a fost aprobată, iar cu cei 1,2 milioane lei vom finaliza toate lucrările aferente fostei zone de pământ. (...) Am vizitat zona viitorului pasaj subteran care va lega str. Tărpiului de str. Gării, aici suntem la stadiul de Plan Urbanistic Zonal, după care urmează SF, proiect tehnic şi anul viitor licitaţie lucrări efective”, a explicat primarul Ioan Turc în cadrul unei conferinţe de presă.
Edilul Bistriţei şi oficialul guvernamental au evaluat şi stadiul lucrărilor de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, acolo unde lucrările ar putea să se încheie în martie 2024.
Primarul Ioan Turc a punctat principalele investiţii care urmează să fie implementate în municipiul Bistriţa, urmând să fie semnat Ordinul de ministru pentru infrastructura de apă uzată (canalizare) pentru proiecte aferente municipiului. De asemenea, pentru alimentarea cu gaze naturale a localităţii componente Sărata, Ordinul de ministru a fost semnat, se va trece la elaborarea proiectului tehnic şi execuţie a lucrărilor.
„Am vizitat blocul de locuinţe sociale din Viişoara, unde lucrările sunt finalizate în proporţie de 95%, pentru alte două blocuri a fost făcută licitaţia, lucrările vor demara în curând. Am văzut câteva din cele zece blocuri care au fost reabilitate termic cu bani de la Ministerul Dezvoltării. (...) Am văzut amplasamentul viitoarelor blocuri construite prin ANL, două blocuri cu câte 36 de apartamente. Un bloc va fi transmis către Unitatea Militară, iar un bloc va fi gestionat de municipalitate. Am vizitat perimetrul unde va fi construită o creşă nouă pentru 40 de copilaşi, iar vestea bună este aceea că şi Creşa din Viişoara va fi finanţată”, a spus primarul Ioan Turc.
În ceea ce priveşte bazinul olimpic, marţi va fi finalizată procedura de intabulare la OCPI B-N, documentele urmând să fie transmise la CNI pentru a fi lansată procedura de elaborare a studiului de fezabilitate.
Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), municipalitatea derulează proiecte pentru renovarea energetică moderată a blocurilor de locuinţe şi a unor clădiri publice precum Grădiniţa nr. 16 (str. Cerbului), Grădiniţa nr. 10 (B-dul Independenţei), Grădiniţa nr. 7 (str. C.R. Vivu), Grădiniţa din Sărata, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Palatul Copiilor, Liceul Tehnologic Agricol sau sediul Primăriei. De asemenea, va fi construit un bloc locuinţe pentru tineri de tip nZEB, va fi realizat Planul de Urbanism General al municipiului Bistriţa şi transpunerea lui în GIS, la fel ca şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
Pentru parcul de autobuze, pentru relaţia cu Livezile, vor fi 20 de autobuze electrice, în aşteptare fiind şi proiectele pentru interconectarea cu Şieu Măgheruş şi Budacu de Jos.
Primarul Turc s-a referit, în cadrul unei conferinţe de presă şi la alte proiecte ale municipalităţii, precum gestionarea sistemului integrat al deşeurilor prin înfiinţarea a două centre cu aport voluntar şi edificarea unor platforme îngropate. Dotarea cu mobilier a unităţilor şcolare, dar şi punerea în valoare a Turnului Dogarilor şi a fragmentelor de zid ale Cetăţii Bistriţa sunt alte investiţii ce se vor derula în municipiul Bistriţa, a concluzionat Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5