Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu: Taxa auto va fi restituită până în 30 iunie 2019

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunţat, la Bistriţa, că restituirea taxei auto se va încheia la 30 iunie, numai în ultimele 3 săptămâni fiind făcute plăţi de 1,4 miliarde lei.

         „Tot ce am avut la Fondul de Mediu ca dosare trimise de ANAF, verificate, am restituit la zi. Urmează ca în perioada următoare, aşa cum a declarat şi ministrul Eugen Teodorovici, făcând controale la anumite administraţii judeţene - să ne livreze spre plată dosare, astfel încât Fondul de Mediu să poată face plăţile. Noi avem o lege prin care ne-am angajat ca până pe data de 30 iunie total sumă să fie restituită. Am restituit de la momentul în care am adoptat Hotărârea de Guvern privind bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, respectiv acum trei săptămâni, 1,4 miliarde lei. E o sumă extrem de repede dată spre restituire”, a precizat Graţiela Gavrilescu.  

         Potrivit acesteia, Guvernul şi-a luat angajamentul să restituie total taxele auto „care s-au declarat a fi nelegale, inclusiv timbrul de mediu”. „Lucrul acesta l-am făcut în 2017 când am ştiut exact cam pe unde se învârte suma şi ştiam că va fi o livrare pe care trebuie s-o facem foarte-foarte rapid, dovadă e că ne-am ţinut de promisiuni şi până la 30 iunie vom livra această sumă populaţiei”, a precizat ministrul Mediului, adăugând că totul depinde de rapiditatea cu care sunt verificate şi avizate dosarele de către Fisc.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5