Ministrul Petre Dea, la Bistriţa! Va prezenta fermierilor, primarilor şi altor beneficiari Planul Național Strategic 2023-2027

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va prezida, mâine, la Bistriţa, Conferința Regională ”Planul Național Strategic 2023-2027”, eveniment care va fi găzduit de Centrul Cultural Dacia.

”Caravana Cunoașterii” este un demers asumat de ministrul Petre DAEA, care are ca obiectiv diseminarea la scară largă a informațiilor specifice legate de accesarea fondurilor europene, prin intermediul unor conferinte naționale șI regionale, astfel încât fermierii din țară să fie familiarizați cu noile oportunitati de finanțare pe care le au la dispoziție pentru a le investi în agricultură și dezvoltare rurală. Sunt invitaţi primari, fermieri, preşedinţi de asociaţii de producători, crescători, cooperative, şefi de instituţii deconcentrate din subordinea MADR din Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Cluj.

Participanţii vor afla noutățile introduse de PNS 2023-2027, respectiv mutarea accentului de la conformitate, la performanță, creșterea ambițiilor în materie de mediu, climă și bunăstarea animalelor, flexibilizarea în stabilirea regulilor de eligibilitate și selecție, precum și extinderea sectoarelor pentru care se acordă finanțare din PNS: bunăstarea la taurine, investiții în perdele de protecție etc.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5