Ministrul secretar de stat Alexandru Pugna: Felicit colectivul de la Palatul Culturii pentru premiera la nivel naţional. Cununa de pe Someş, distinsă de Ministerul Culturii

Anul s-a încheiat cu o bogată activitate pentru Palatul Culturii care a susţinut, în cadrul Festivalului „Rădăcinile eternităţii”, peste 30 de concerte de colinde în fiecare zi, tradiţiile fiind prezente în cadrul Târgului de sărbători din centrul Bistriţei ce-şi va închide porţile de Bobotează.
Evenimentele au culminat cu un mesaj din partea directorului Palatului Culturii, Dorel Cosma: „ Timp de o lună de zile, pe scenă, colegii noştri s-au străduit să aducă momente frumoase şi tradiţii şi să ne facă sărbătorile mai calde şi să fim mai apropiaţi unii de alţii”. Apoi, a prezentat invitatul special, ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, „cel care în urmă cu ani de zile era membru al Ansamblului „Cununa de pe Someş””.
Alexandru Pugna a venit nu doar cu gânduri bune pentru cei de acasă, ci şi cu o surpriză din partea Ministerului Culturii: „Este o bucurie pentru mine să fiu alături de dumneavoastră şi de această dată reprezint Ministerul Culturii, care recunoaşte activitatea unui colectiv artistic care timp de 50 de ani a reprezentat cu cinste judeţul nostru. „Cununa de pe Someş” a pus în lumină zestrea fără seamăn a neamului românesc din ţinutul Bistriţei şi Năsăudului. În această perioadă de rodnică activitate artistică a reuşit să devină unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai spiritului românesc, pretutindeni în ţară, dar mai ales dincolo de hotarele ţării, ne-a reprezentat cu foarte mare cinste în multe turnee artistice, ducând frumuseţea sufletului românesc. Folclorul reprezintă sufletul neamului, iar „Cununa de pe Someş” a reuşit să aducă, timp de 50 de ani, pentru cei care au dorit să cunoască România, frumuseţi nebănuite de dans, de cântec. Felicit colectivul de la Palatul Culturii pentru faptul că a reuşit să facă un lucru inedit. Este o premieră ca timp de 30 de zile, seară de seară, pe scenă să aibă loc concerte de colinde. Deşi la Ministerul Culturii aflăm toate acţiunile importante, nicăieri n-am auzit ca în această ţară, timp de o lună, seară de seară, să se desfăşoare într-o localitate acţiuni în care să fie promovat colindul, care este unic în întreaga lume şi care nu reprezintă altceva decât pagini de Evanghelie pe care ţăranii noştri le-au scris pentru preamărirea lui Dumnezeu. Vă felicit pentru acest curaj şi pentru reuşita acestor evenimente. La mulţi ani!”. Apoi, Alexandru Pugna a acordat „Diploma de Excelenţă” din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru Ansamblul folcloric profesionist „Cununa de pe Someş” „la împlinirea celor 50 de ani de rodnică activitate artistică prin care a promovat valorile tradiţionale ale neamului românesc în ţară şi în străinătate”, semnată de ministrul Valer Daniel Breaz, alături de fostul artist al „Cununii de pe Someş”, Alexandru Pugna.
„Este o recunoaştere la nivel naţional pentru ceea ce înseamnă „Cununa de pe Someş”, atât pentru Bistriţa, cât şi pentru România. Această Diplomă de Excelenţă va sta alături de alte numeroase trofee pe care ansamblul nostru le deţine în cei 50 de ani. Transmitem mulţumirile Ministerului Culturii pentru gândul bun şi pentru aprecierea de care se bucură „Cununa de pe Someş”. Aceleaşi gânduri pentru Guvernul României. La Bistriţa se face activitate artistică de calitate şi ne bucurăm că la Ministerul Culturii avem un om care nu ne uită. Să avem parte de zile frumoase, liniştite şi cu bucurii şi împreună să fim şi în 2019 în activităţile culturale”, a declarat managerul Dorel Cosma.
„Rădăcinile eternităţii” s-a încheiat cu un concert al Ansamblului profesionist „Cununa de pe Someş” care a încununat evenimentele frumoase de care s-au bucurat bistriţenii prin prezenţa a numeroase cete de colindători, atât din judeţ, cât şi din ţară. Nu a fost uşor, însă colectivul de la Palatul Culturii a reuşit, şi de această dată, să bucure sufletul bistriţenilor prezenţi în număr mare la evenimente, seară de seară, într-o lună în care colindul a fost aşezat la loc de cinste.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5