Mitropolitul Andrei, la Mănăstirea Nușeni! A fost sfințită icoana Sf. Ierarh Nicolae, pictată la Mănăstirea Vatoped și donată așezământului monahal

Sâmbătă, 12 martie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat obștea de călugări a Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de la Nușeni. Cu acest prilej, în ajunul Duminicii Ortodoxiei, în care sunt cinstite sfintele icoane, în sala mare a noului Centru Cultural din cadrul așezământului monahal, Părintele Mitropolit Andrei a sfințit o icoană a Sfântului Ierarh Nicolae, pictată în atelierele Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos. Icoana a fost donată Mănăstirii Nușeni și va fi păstrată în Paraclisul „Sfântul Ierarh Nicolae” din cadrul așezământului monahal.
Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba Parastasului de obște.
La final, starețul mănăstirii, arhimandritul Paisie Iloaie, i-a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare. Totodată, în semn de prețuire și respect, i-a oferit o icoană cu Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin.
Slujba a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși din zonă, mulți îmbrăcați în straie populare. Președintele Consiliului Județean-Emil Radu Moldovan, prefectul Mica Oprea, primarul Ioan Mureșan, dar și alte oficialități au fost alături de comunitate.
 
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5