Momente emoţionante la statuia lui Eminescu şi la mormântul fratelui poetului

Cu prilejul împlinirii a 128 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Județeană George Coșbuc, Revista ”Mișcarea literară” și Palatul Copiilor Bistrița au avut o o întâlnire lirică, în Piața Mihai Eminescu, lângă statuia Poetului (peste drum de Winmarkt). Au fost prezenţi cu flori şi o rugăciune scriitorii Menuţ Maximinian, David Dorian, Victor Ştir, Mircea Măluţ şi elevii de la Palatul Copiilor coordonaţi de Ionela Nuşfelean şi Ioan Sabin Mureşan.
Apoi, în Cimitirul din strada Tărpiului, a fost un moment comemorativ la mormântul fratelui poetului, Mateiu Eminescu. Mormântul a fost reamenajat prin grija Bibliotecii Județene BN şi a directorului Ioan Pintea. La mormântul căpitanului veteran din războiul de Independenţă, Matei Eminescu, ce a locuit în ultimii ani ai vieţii la Bistriţa, a fost rememorată viaţa şi opera marelui poet, de către scriitorul Menuţ Maximinian, elevii de la Palatul Copiilor, profesorii Ionela Nuşfelean şi Ioan Sabin Mureşan şi jurnalista Gabriela Ciornei.
La Bibliotecă s-a organizat și o expoziție de carte Eminescu, pe care cititorii o pot răsfoi. În forfota timpului o oră bună, o rugăciune, o floare, o lumânare și poezia ne-au adus mai aproape de Eminescu și mai aproape de noi.

Din păcate, în febra sfârşitului de an şcolar şi a unei aşa-zise crize politice, nici unităţile de învăţământ nici autorităţile nu au spus prea mare lucru despre această zi, singurii care au marcat momentul, la Bistriţa, fiind copiii de la Palat, sub auspiciile Bibliotecii Judeţene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5