Domnului primar Creţu Ovidiu Teodor

Mucles şi 98 la sută apă

Hotărît lucru: replica dumneavoastră este ori prea scurtă ori mult prea lungă. Prea scurtă pentru că de fapt nu aduce nici un argument care să combată argumentele mele. Prea lungă pentru că eu aşteptam de la dumneavoastră un comunicat în presă sau nu de genul:

ne întîlnim la data de ...., ora ... la postul de televiziune ......

Chiar nu vreţi să aveţi o discuţie cu mine şi implicit cu foarte mulţi cetăţeni ai oraşului. Ei, dumneavoastră hotărîţi!

Nu am de gînd să mai repet argumentele mele, dar vreau să fac nişte remarci legate de cele scrise de dumneavoastră în replica dată în presă dar şi în scrisorile răspuns la intervenţia mea depusă în scris la registratura primăriei la 10.12.2008. Scrisorile răspuns poartă numerele de înregistrare 78220 şi 78222 şi sînt datate 22.12.2008. Mi-au fost aduse prin curier în data de 07.01.2009 în condiţiile în care replică a mea a fost publicată în 06.01.2009. Dar poate este o întîmplare!

Ce ar mai fi de adăugat:

1. „...am făcut cunoscut în repetate rânduri punctul meu de vedere”. Domnul primar, omul îşi mai poate reviziu punctele de vedere. Dumneavoastră puteţi să vă impuneţi punctul de vedere acasă, dar nu într-un oraş care nu-l prea acceptă cum nici eu nu accept tonul cam autoritar care sună a MUCLES. Primarul dixit şi tot restul nu are decît să se supună!

2. Vă referiţi apoi la specialiştii pe a căror judecată vă bazaţi. Dacă specialiştii în horticultură pot fi de acord să se masacreze copaci sănătoşi – am vorbit în articol din 06.01.2009 despre cel mai recent masacru de pe strada Mihai Viteazu de dragul construirii unei parcări pentru enoriaşii unor biserici. Dar în oraş nu aţi constatat că este mare nevoie de parcări? Recent aţi tăiat, iar nu se ştie de ce, un salcîm perfect sănătos, despre care am aflat, dar numai Dumnezeu ştie cît aţi mai tăiat de fapt, şi specialiştii probabil au zis că aşa este bine. Halal specialişti!!! Domnule primar, probabil că este enervant, dacă cineva vă spune adevărul, dar ar fi mai bine să-l ascultaţi, mai degrabă decît pe cei care spun numai ce vă place să auziţi..

3. Apoi mai puneţi ca scut Consiliul Municipal. Întreb:

a) Membrii acestui organism şi-au pus întrebarea simplă: cît ar costa întreţinerea heleşteului proiectat, pentru că un heleşteu înseamnă apă cu faună şi floră acvatică, care trebuie întreţinute cu bani pe toată perioada de existenţă a heleşteului. Ca să nu mai ţinem cont că cetăţeni de-ai noştri au mîncat lebedele din Viena, oare peştii ar fi mai în siguranţă? Chiar trebuie să ne facem tichie de mărgăritar? Aia cel puţin nu ar necesita cheltuieli de întreţinere.

b) Cîte locuri de parcare sînt proiectate şi chiar nu este legată parcarea de obţinerea de către GLORIA a unor atestate europene? Cît ar „ciupi” din parc şi cum ar putea fi armonizat zgomotul inevitabil dintr-o parcare cu liniştea unui parc?

Citind replica mi-am amintit de un sketch a lui Florin Piersic în care juca un elev nepregătit care era ascultat de profesor. La orice întrebare a profesorului ajungea – cum, cum nu – la castravete; spunea ce ştia despre el (destul de puţin) şi încheia cu constatarea că acea cucurbitacee conţine 98 la sută apă. Aşa şi replica dumneavoastră: nu se referă deloc la cele susţinute de mine şi repetă una (şi aia nu-i bună) că m-aş opune ca parcul municipal să fie amenajat.

Domnule primar, eu cred că nu are rost să mai continuăm disputa în presă. Vă rog să îmi acordaţi prezumţia de bună credinţă, nu am nimic personal cu dumneavoastră dar nici nu mă veţi putea intimida vreodată.

Probabil că sînt eu cu un coeficient de inteligenţă mai scăzut, că uite nu pricep nicicum punctul dumneavoastră de vedere, dar asta e. Nu aştept deci nici un răspuns pentru că oricum ar fi 98 la sută apă.

Sper totuşi să ne întîlnim în direct la o televiziune!

Motivez invitaţia mea şi prin faptul că în răspunsul direct pe care mi l-aţi trimis la înscrisul depus de mine la primărie la 10.12.2008 mă îndemnaţi să mă uit în jur: Ei, m-am uitat şi am constatat:

- tăierea în continuare a pomilor în oraş

- circulaţia uneori bară la bară a vehiculelor în zona pietonală.

Susţineţi că nu aţi încălcat nici o convenţie. Într-adevăr la intrarea pe zona pietonală existp: semnul de sens interzis, de sens unic şi o tablă pe care scrie „cu excepţia riveranilor”. Maşinile însă circulă, cum spuneam, aproape bara la bară, nu se opresc, cum ar face riveranii ca să intre într-o curte şi, după numărul de vehicule, ar însemna că în zona aceasta există vreo cîteva mii de locuitori. Dacă accesul este numai pentru riverani, de ce aţi creat un culoar şi de ce aţi montat acele praguri care să-i oblige pe şoferi să reducă viteza?

Acum, una din două: ori dumneavoastră nu ştiţi ce se întîmplă în oraş, ori bîrfa, cum că aţi fi dat ordin ca poliţiştii să nu oprească maşinile care circulă ilegal, este adevărată. Oricum ar fi, convenţia cu finanţatorul zonei pietonale este încălcată şi, ce este mai grav, induceţi la cetăţeni ideea că legea poate fi încălcată, că doar e cu ştirea primarului.

Mă încăpăţînez să cred că toate acestea trebuie discutate pe faţă, faţă în faţă şi în direct.

Hildegard Săcărea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5