Nina Rus, mereu cu zâmbetul la ea. Drumul de la Păstrăvăria Rin la Chefi la cuţite. Povestea merge mai departe

Am urmărit-o pe Nina Rus în concursul Chefi la cuţite, bucurându-mă că a reuşit să ajungă până în finală, între cei mai buni bucătari din ţară. M-a bucurat faptul că şi-a croit propria imagine, din care nu a lipsit partea tradiţională, inclusiv năframa ce-o poartă femeile de pe Valea Sălăuţei.
Am văzut pe sticlă o doamnă ce a vorbit foarte frumos despre bucatele din zona de unde vine, făcându-i pe cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea să nu mai facă confuzie între Bucovina şi Ţara Năsăudului, mai mult să localizeze Romuli şi Păstrăvăria Rin. În perioada sărbătorilor de Paşti, chef Scărlătescu a fost prezent acasă la Nina Rus, cutreierând în costum popular casele de pe dealurile comunei, pregătind o carte de bucate tradiţionale în care ne vom afla la loc de cinste.
Tot de Sfintele Paşti, Nina Rus a fost vizitată de Liviu Balint, finalist la Master Chef, împreună cu care va avea în perioada următoare un proiect, un fel de „competiţie” între doi finalişti ai celor mai urmărite concursuri culinare din ţară.
În această vară, Nina va fi vizitată şi de chef Florin Dumitrescu, cel din a cărui echipă a făcut parte.
După participarea la Chefi la cuţite, Nina Rus spune că a fost vizitată de foarte multă lume, Păstrăvăria Rin devenind un loc unde turişti din toată ţara au poposit pentru a gusta din zacusca cu păstrăv afumat, salata de icre de păstrăv şi crap, „cobză de brad” de păstrăv afumat, cu seminţe de pin. Nu lipsesc bucatele tradiţionale puse pe masa turiştilor cu drag. Am cunoscut-o mai bine pe Nina Rus la Târgul de produse tradiţionale, ce a avut loc în weekend lângă Biserica Evanghelică.
Cu zâmbetul la ea acasă, cu vorbe bune pentru clienţi, la standul Ninei Rus era firesc să se facă coadă, nu doar pentru pozi, ci şi pentru achiziţionarea produselor cu care a venit.
„Îmi doresc să rămân acelaşi om care am fost înainte de participarea la acest concurs. Le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine şi gustă din preparatele mele, făcute cu multă dragoste. Am plecat în urmă cu patru ani pe acest drum al bucătăriei, făcând o mică afacere împreună cu familia mea, care acum se dezvoltă. Îmi aştept în continuare oaspeţii la Păstrăvăria Rin, cu tot dragul, cu bucate tradiţionale dar şi cu reţete noi”, ne-a declarat Nina Rus.
Mai mult, datorită faptului că reclama ei la tigăile profesionale a fost cea mai share-uită pe reţelele de socializare, firma Regis Stone a contactat-o pentru a semna un contract.
Lucrurile merg bine în viaţa Ninei Rus, prin tot ceea ce a făcut, fiind nu doar un chef de succes pentru judeţul nostru, dar şi un om care va putea face prin proiectele în care va fi angrenată imagine gastronomiei noastre.
Felicitări pentru tot ceea ce faci, Nina Rus, şi sperăm ca împreună să ne bucurăm de bucatele tale, dar şi de succesul pe care îl ai, iar numele tău să devină unul dintre cele mai cunoscute în domeniul bucătăriei, din ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5