Principalele aspecte de care să ții cont atunci când alegi o pompă submersibilă
-
View the full image
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/water-pump-industrial-industry-pump-835344/
Locuiești într-o zonă în care nu există un sistem de distribuție a apei? În acest caz, nu poți alimenta spațiul de locuit cu apă curentă din această sursă. Soluția alternativă pe care o poți considera constă în folosirea unei pompe submersibile la prețuri pornind de la 120 lei.
Cu ajutorul acesteia, vei putea prelua apă din puțuri pentru a o transporta către instalația de apă pe care o vei folosi. Astfel, vei asigura volumul necesar de apă curată pentru locuința ta, rapid și ușor, fără costuri suplimentare.
Oferta magazinelor care comercializează pompe de apă este una variată. Acest lucru poate face procesul de selecție greu de gestionat. Din acest motiv, astăzi am pregătit un ghid al cumpărătorului pentru tine. Acesta include principalii factori de care trebuie să ții cont pentru a alege dispozitivul potrivit.
Ce este pompa submersibilă și când este utilă?
Pompa submersibilă este un dispozitiv pe care îl poți folosi pentru drenarea sau pomparea apei, pentru efectuarea activităților specifice irigațiilor sau pentru asigurarea volumului de apă curată necesară într-o locuință.
Aceasta funcționează prin imersarea sa în lichidul din sursa pe care o ai la dispoziție, pentru a-l extrage și a-l transporta către instalația pe care o folosești. În structura unei pompe submersibile intră un motor închis ermetic, care are capacitatea de a pompa apa din sursa disponibilă, la suprafață. Rotorul acționat de motor împinge apa sub forma unui jet puternic.
Tipologia pompelor submersibile
Acum că ai aflat ce este și cum funcționează o pompă submersibilă, te poți familiariza cu modelele disponibile în magazine:
-
Pompe submersibile de fântână - Acestea operează prin inserarea lor la adâncime, în sursa de apă disponibilă. Pompele de fântână au capacitatea de a împinge lichidul la suprafață, prin asigurarea unui debit optim pentru alimentarea unui spațiu de locuit.
-
Pompe de apă de suprafață - Aceste dispozitive se folosesc atunci când vrei să extragi apă din iazuri, lacuri sau alte surse de suprafață. Principalul lor avantaj este reprezentat de volumul considerabil de apă pe care îl pot transporta, în scurt timp. Astfel, le poți utiliza nu doar pentru aplicații convenționale, ci și în scop industrial. Acestea nu pot fi folosite pentru a împinge apa la suprafață din surse aflate la adâncime.
Alegerea pompei în funcție de puritatea apei
Un alt criteriu esențial de care trebuie să ții cont atunci când alegi pompa de apă potrivită se referă la puritatea lichidului transportat. Iată ce opțiuni ai la dispoziție în acest caz:
-
Pompe submersibile de apă curată - Un astfel de dispozitiv este util și necesar atunci când vrei să scoți apă din fântâni la suprafață, pentru consum menajer. Acest lichid poate fi folosit și în cazul irigațiilor. Pompele de apă curată au capacitatea de a asigura apă de calitate doar din surse ce includ impurități aproape insesizabile. Ține cont de specificațiile producătorului cu privire la puritatea apei, atunci când alegi o astfel de pompă.
-
Pompe submersibile de apă murdară - Aceste dispozitive sunt utile atunci când vrei să manipulezi apă din surse cu impurități sau diverse reziduuri. Le poți folosi, de exemplu, atunci când intenționezi să extragi apă din iazuri sau lacuri aflate în apropierea locuinței. Principalul lor avantaj este reprezentat de rezistența sporită la coroziune. Astfel, acestea au capacitatea de a pompa volume mari de apă, indiferent de cantitatea de impurități conținută de aceasta.
Sisteme de operare pentru pompe
Acum că ai decis care este pompa potrivită, în funcție de puritatea apei pe care o ai la dispoziție, trebuie să alegi sistemul optim de operare. Poți alege una dintre următoarele opțiuni disponibile:
-
Pompe cu ejector - Principalul lor avantaj constă în presiunea sporită cu care pot împinge apa la suprafață, chiar și de la adâncimi considerabile. Astfel, pompele cu ejector sunt utile pentru utilizarea în băi și în bucătării localizate în subsolul locuințelor.
-
Pompe cu turbină - Principalul avantaj al unui astfel de dispozitiv constă în debitul generos de apă pe care îl poate manipula. În plus, dacă alegi o pompă cu turbină multietajată, vei beneficia și de avantajele unei înălțimi sporite de defulare. Te poți baza pe acestea pentru realizarea irigațiilor și pentru deservirea spațiilor de locuit cu apă menajeră.
-
Pompe cu sistem plutitor - În această categorie vei descoperi pompe submersibile de suprafață sau de adâncime. Prima subcategorie include dispozitivele ce funcționează prin centrifugare. Poți miza pe eficiența lor atunci când vrei să transporți volume considerabile de apă din bazine sau alte recipiente de dimensiuni mari. Cele din a doua subcategorie sunt, de regulă, folosite pentru alimentarea locuințelor cu apă menajeră.
-
Pompe cu precostat - Aceste dispozitive sunt utilizate pentru transportul apei de la orice sursă la instalația folosită, pe distanțe mari. Precostatul cu care sunt prevăzute are rolul de a regla presiunea de lucru a dispozitivului utilizat în sistem hidrofor.
Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le cunoști pentru a alege dispozitivul potrivit de pompare a apei. Prin urmare, ține cont de informațiile oferite, pentru a selecta pompa submersibilă de apă potrivită, în funcție de sursa disponibilă și de specificul aplicațiilor în care o vei utiliza.
Citiţi şi:
- De ce să achiziționezi o pompă submersibilă în locul unui hidrofor?
- Câte tipuri de pompe submersibile există și cum le alegi?
- Pompe submersibile de calitate înaltă la cele mai avantajoase preţuri
- Cum să păstrezi intacte bluze la modă cu pompa de apă murdară
- Cum poți îmbunătăți confortul casei tale în anotimpul rece?
Adaugă comentariu nou