Drumul care (re)unește are început și sfârșit! Via Transilvanica, inaugurată la Drobeta Turnu-Severin. Prefectul Ovidiu Frenţ: O șansă de promovare pentru cele 10 județe prin care trece. Vicepremierul Daniel Suciu: Atât de mândru sunt bistrițenii mei

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Drumul care (re)unește are început și sfârșit! Via Transilvanica a fost inaugurată astazi la Drobeta Turnu-Severin, în locul care va marca începutul acestui traseu!

Va fi o călătorie de circa 1.000 de km, prin două mii de ani de istorie ai țării noastre și prin tot ceea ce înseamnă diversitate culturală și naturală. Călătorie care începe în portul din Drobeta, pe unde au intrat romanii dar și regele Carol I pe.aceste meleaguri pentru prima oară. Prima.bornă se află chiar lângă capul Podului lui Apolodor din Damasc, o minune arhitectonică care s-a realizat în jurul anului 102 î.Hr., a luat numai 2 ani pentru a fi completă, un pod măreț care traversa Dunărea și care abia în anul 602 a fost distrus.
Via Transilvanica va deveni o călătorie cu multe sensuri interioare și exterioare, care îi va învăța pe toți cei care o vor parcurge lucruri care pot fi aflate numai luând țara la pas. Un drum inițiatic care nu este încă finalizat, dar care pe zi ce trece este mai aproape de a transforma un vis marca Alin Ușeriu în realitate.
"Via Transilvanica este pentru cele 10 județe prin care trece o șansă de promovare a acestora, o șansă de dezvoltare economică, o șansă de a fi descoperite și de a rămâne în istorie! Noi am început acest proiect în Bistrița-Năsăud, iar celelalte județe îl duc foarte frumos și natural mai departe. Și nici nu se putea altfel, acest proiect, cel mai frumos din România cred eu, fiind rezultatul colaborării Asociației Tașuleasa Social cu autoritățile locale, cu instituțiile și cu sponsorii din mediul privat. Via Transilvania demonstrează că proiectele importante din România trebuie și se pot face doar împreună!", a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenț.

Vicepremierul Daniel Suciu a spus: "Atât de mândru sunt de județul și bistrițenii mei, mai ales de cei de la #Tasuleasasocial, Alin și Tibi Ușeriu și voluntarii lor, văzând cum vorbește o țară întreagă de ei. I-am promis lui Alin că voi fi alături de ei azi lângă podul lui Apollodor să punem borna geamănă a celei de la Putna, aflată la 1000 de kilometri distanță. Acest proiect unic sunt convins că va schimba locuri și destine și ne va învăța ce înseamnă cu adevărat un proiect de țară. Și cum să nu fiu aici când parte din sufletul locurilor mele natale va străjui pe veci aici, la Drobeta Turnu Severin, prin borna creata de sângeorzanul nostru Maxim Dumitras. Felicitări tuturor ce cred în vise care pot deveni realitate, din Mehedinți până în Suceava"!

Mai sunt de amenajat aproximativ 600 km din acest traseu, kilometri care cu siguranță au și ei poveștile lor și care așteaptă să fie amenajați și parcurși cât de curând.

Felicitări Tășu! Felicitări tuturor instituțiilor și voluntarilor care s-au implicat în acest proiect!
Povestea și drumul merg mai departe!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5