Infecția urinară: ce este și cum o tratezi?
Statisticile arată că infecția urinară afectează în principal femeile, însă poate fi întâlnită și la bărbați. Acest lucru se întâmplă, în general, pentru că aparatul urinar este identic la ambele sexe, cu excepția uretrei. În cazul femeilor, ea are dimensiuni mai mici, ceea ce face ca acest organ care închide aparatul renal să fie mult mai permisiv în fața germenilor.
Atunci când este tratată corespunzător, folosind remedii eficiente, infecția urinară nu reprezintă o problemă gravă, iar efectele negative asupra organismului pot fi nule. Tocmai de aceea, medicii recomandă să eviți tratamentele administrate la întâmplare, care pot duce, printre altele, și la scăderea capacității funcționale a rinichilor. În cele ce urmează ne-am propus, deci, să aflăm împreună cum tratăm efectele infecției urinare, dar mai ales cum identificăm simptomele și cauzele.
Infecția urinară: simptome
În funcție de severitate și de zona în care este localizată, această afecțiune are simptome diferite.
Astfel, infecțiile urinare joase (cistite și uretrite) pot fi recunoscute după următoarele manifestări:
● urinări foarte dese;
● usturime sau durere în timpul urinării;
● urina eliminată are un miros neplăcut;
● în unele cazuri, urina poate fi tulbure sau cu sânge;
● cantitățile de urină sunt mici sau foarte mici;
● o senzație acută de greutate în partea de jos a abdomenului;
● stări de greață frecvente, punctate de vărsături inexplicabile;
● ocazional, poate fi acompaniată de febră și frisoane.
Pe de altă parte, infecțiile urinare superioare pot fi identificate după simptome precum:
● dureri de spate sau în părțile laterale – ambele situate, în principiu, sub cutia toracică;
● febră peste 38 de grade Celsius;
● prezența frisoanelor;
● stări de greață, punctate de vărsături frecvente.
Înainte de a afla despre modalitățile prin care poate fi tratată, este bine să trecem în revistă și cauzele care duc la apariția ei.
Astfel, infecția urinară este cauzată, de regulă, de următorii factori:
- igienă precară a aparatului genital;
- spălături vaginale (medicii spun că sunt foarte agresive cu flora bacteriană, al cărei rol este tocmai acela de a proteja sistemul urinar de agenți patogeni);
- obiceiul de a purta lenjerie din materiale sintetice sau pantaloni foarte strâmți, în special în timpul verii;
- alimentație necorespunzătoare (lipsa vitaminelor A, C sau E, precum și cantitățile prea mici de magneziu, zinc, seleniu sau fier duc la slăbirea sistemului imunitar și, implicit, favorizează apariția infecțiilor);
- folosirea diafragmei ca metodă contraceptivă (de regulă, aceasta apasă pe vezică și nu îi permite să se golească în totalitate);
- bacteriile din toaletele publice;
- pietrele la rinichi (acestea împiedică eliminarea în totalitate a urinei);
- menopauza (această perioadă este asociată, în general, cu scăderi drastice ale nivelului de estrogen din organism, care favorizează apariția afecțiunilor urinare);
- în cazul bărbaților, o cauză poate fi prezența adenomului de prostată, care împiedică eliminarea în totalitate a urinei;
- tot în cazul bărbaților, afecțiunea poate să apară în urma sexului anal neprotejat sau a sexului normal, cu o femeie care are deja o afecțiune urinară;
- prezența virusului HIV în organism, care duce, de obicei, la dezechilibre grave ale sistemului imunitar.
Infecția urinară: ce tratamente poți folosi?
Când este tratată corespunzător, o astfel de afecțiune nu pune în pericol sănătatea. Noi îți recomandăm ca, pe lângă medicația prescrisă de medic, să folosești și remediile naturiste de pe site-ul ayurmed.ro, precum binecunoscutul Urinosalm.
Acesta este un tratament 100% naturist, destinat infecțiilor urinare și litiazei renale, care va trata eficient afecțiunea și nu va fi agresiv cu organismul tău. Grație unui amestec de fitonutrienți activi, remediul este indicat atât pentru infecțiile acute, cât și pentru cele de tip cronic și recurente.
Printre beneficiile sale concrete se numără și următoarele:
- împiedică formarea calculilor renali, grație compușilor activi cu acțiune antilitiazică;
- are un puternic efect antibacterian;
- datorită proprietăților antiinflamatoare, reduce neplăcerile asociate cu afecțiunile urinare: senzațiile de durere, disconfortul, arsurile, dar și urinarea frecventă, colicile renale etc.;
- prezintă efect diuretic, care poate favoriza eliminarea calculilor renali;
- ajută, printre altele, și la menținerea PH-ului urinei între limitele normale;
- contribuie activ la procesele naturale de detoxifiere renală.
În ceea ce privește compoziția, o tabletă de 500 de mg conține următoarele ingrediente:
- Piper Cubeba – crește diureza și reduce inflamația mucoasei uretrei. De asemenea, are acțiune antioxidantă datorită conținutului foarte mare de fenoli.
- Boerhaavia Diffusa, extract de rădăcină – inhibă diureza și susține activ eliminarea pietrelor renale. Mai trebuie menționat că are și un puternic efect antibacterian, ceea ce înseamnă că poate susține rinichii și tractul urinar.
- Phyllanthus Urinaria, extract din părți aeriene – favorizează eliminarea calculilor renali, a celor biliari, susține detoxifierea organismului (prin îndepărtarea toxinelor de la nivelul rinichilor și bilei) și favorizează diureza.
- Crataeva Nurvala, extract din scoarță – contribuie la reducerea formării calculilor la nivelul rinichilor și împiedică cristalizarea sărurilor la nivelul tractului urinar.
- Achyranthes Aspera, extract din plantă întreagă – printre efectele sale benefice, se numără și faptul că împiedică formarea calculilor renali, crește diureza și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
- Bergenia Ligulata, extract din rădăcină – în acest caz, vorbim de un compus care amplifică efectul de eliminare a magneziului din organism prin urină și care inhibă totodată procesul de cristalizare a cristalelor de oxalat de calciu la nivelul tractului urinar.
Infecția urinară poate avea efecte neplăcute pe termen lung în cazul adulților, copiilor, bărbaților sau femeilor, deci este foarte important să folosim toate metodele pe care le avem la dispoziție pentru tratarea ei, atât pe cele medicamentoase, cât și pe cele 100% naturiste, precum cele de la Ayurmed.
Pe lângă Urinosalm, pe site-ul ayurmed.ro găsești o mulțime de alte remedii naturiste, care îți pot ajuta organismul să lupte cât mai eficient cu o mulțime de factori care îl pot afecta și cu diverse afecțiuni sau boli. Accesează și tu ayurmed.ro și descoperă minunile pe care le pot face produsele naturiste pentru sănătatea ta!
Adaugă comentariu nou