Consiliul Judeţean va aproba bugetele instituţiilor din subordine! Programul de activităţi, limitat de pandemia de coronavirus!
Consiliul Judeţean, convocat în şedinnţă ordinară în sistem videoconferinţă, va aproba bugetele de venituri şi cheltuieli ale instituțiilor aflate în subordonarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe anul 2020 și estimările pentru anii 2021-2023.
În subordonarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud se află Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud; Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Bistrița-Năsăud; Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud; Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud; Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud; Clubul Sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud; Spitalul Județean de Urgență Bistrița; Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Bistrița; Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.2 Bistrița; Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistrița; Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” Bistrița; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean şi Centrul Județean de Resurse şi Asistență Educațională Bistrița-Năsăud.
Pentru finanţarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud suma aprobată pentru anul 2020 este de 6.149 mii lei. Finanțarea acestei instituții de cultură se asigură din subvenții de la bugetul local în sumă de 6.079 mii lei și din venituri proprii în suma de 70 mii lei.
Finanţarea Bibliotecii Județene „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud este asigurată integral din alocări de la bugetul local al judeţului Bistriţa-Năsăud. Pentru anul 2020 a fost aprobată suma de 2.345 mii lei, din care 1.945 mii lei pentru cheltuieli de personal și 400 mii lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii.
Pentru finanţarea Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud suma aprobată este de 9.475 mii lei, din care 1.360 mii lei venituri proprii și 8.115 mii lei transferuri de la bugetul local. Veniturile proprii propuse a se realiza se constituie în principal din prestarea serviciilor de pregătire artistică efectuate prin Serviciul de Pregătire şi Perfecţionare Artistică „Şcoala de Arte şi Meserii”, din spectacole susţinute de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”, din valorificarea de produse tradiționale, proiecţii film şi alte activităţi desfăşurate în cadrul Centrului Cultural Dacia.
Pentru finanţarea Clubului Sportiv ’’GLORIA 2018’’ Bistriţa-Năsăud, suma aprobată pentru anul 2020 este de 8.549 mii lei, din care 209 mii lei provin din venituri proprii și 8.340 mii lei din subvenţii de la bugetul local.
Veniturile proprii propuse a se realiza se constituie în principal din vânzări bilete şi abonamente intrare etape competiţionale şi încasări de la Federaţia Română de Handbal pentru anul competiţional 2019 – 2020.
Finanțarea Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud este asigurată din două surse de finanţare, respectiv 134 mii lei din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată alocate județului Bistrița-Năsăud pentru finanțarea unor cheltuieli descentralizate şi 1.470 mii lei din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetului local.
Pentru anul 2020 suma aprobată la venituri pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița este de 264.339 mii lei reprezentând venituri proprii care provin în principal din contractele încheiate cu casa de asigurări de sănătate, contractele încheiate cu instituțiile de medicină legală, alte venituri din prestări de servicii și alte activități specifice.
Cheltuielile de personal au fost stabilite cu respectarea prevederilor legale în vigoare pentru un număr de 1532 posturi aprobate. Cheltuielile de capital aprobate în anul 2020 sunt necesare pentru finalizarea unor obiective de investiții aflate în derulare, şi anume Relocare și demolare spații și clădiri în vederea realizării lucrării de „Extindere Pavilion P+4”– 2.000 mii lei; Extindere și modernizare Secție Psihiatrie – 1.000 mii lei lu dotări independente - echipamente medicale – 4.000 mii lei.
În conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, prin bugetul local se asigură finanțarea unităților de învățământ special și a centrului judeţean pentru resurse şi asistenţă educaţională.
Finanțarea acestor cheltuieli se asigură din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea unor cheltuieli descentralizate la nivelul județului, cu excepția cheltuielilor aferente secţiunii de dezvoltare şi a burselor acordate elevilor cu rezultate deosebite care se asigură din celelalte venituri ale bugetului local al judeţului Bistrița-Năsăud. Conform prevederilor Legii nr.5/2020 Legea bugetului de stat pe anul 2020 a fost repartizată unităţilor de învăţământ special suma de 4.716 mii lei din care se asigură finanţarea pentru asigurarea drepturilor acordate copiilor cu CES din cadrul unităților de învățământ special - 1.471 mii lei şi cheltuieli cu bunuri şi servicii - 3.245 mii lei.
Cheltuielile aferente secţiunii de dezvoltare în sumă de 2.020 mii lei au fost alocate din bugetul local pentru: efectuarea unor lucrări de reabilitare, modernizare și dotare cu mobilier a internatului situat în Bistrița, B-dul Independenței nr.23 – Şcoala Profesională Specială “Sfânta Maria” Bistriţa, confecționare și montare copertine și sistem server pentru program contabilitate – Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.2 Bistrița, construcție gard, amenajare teren sport, sistem de supraveghere și control acces, laptop, platformă de evaluare a dezvoltării copiilor 3-6/7 ani – Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Lacrima” Bistrița, sistem server pentru program contabilitate – Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Bistrița, achiziție boiler oțel cu două serpentine – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean, platformă CCPIntranet – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud.
Citiţi şi:
- A patra rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Bistriţa-Năsăud din acest an!
- A şasea rectificare bugetară. Bani pentru protecţia copilului, drepturile copiilor cu CES, asistenţă socială, investiţii şi dotări la Spitalul Judeţean
- Președintele CJ, Radu Moldovan: Peste 70% din buget este destinat investițiilor în sănătate, infrastructură rutieră, învățământ special și asistență socială, cultură și sport!
- Bugetul general al judeţului Bistriţa-Năsăud pentru 2023 a fost adoptat! Preşedintele Radu Moldovan: Peste 67% din buget este alocat investiţiilor!
- Preşedintele Emil Radu Moldovan: 75% din bugetul judeţului este alocat investiţiilor. Avem 166 obiective de investiţii cuprinse în program
Adaugă comentariu nou