Călin Stan, președinte USR Bistrița: Ce au făcut acești edili, în toți acești ani, ca să își merite lefurile încasate din banii bistrițenilor?
Că multe dintre cazurile de incompatibilități constatate de-a lungul anilor în rândul aleșilor locali ori ai funcționarilor publici au în fond explicații banale, cum ar fi cea a lăcomiei persoanelor în cauză, ar putea fi deja considerată aproape o axiomă. Cum am putea altfel explica cazuri precum cel al administratorului public al municipiului reședință de județ, George Avram, soldat credincios al partidului care „l-a făcut om”, PSD?
Declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) încă din 2014 - datorită unui cumul de funcții ilegal, în care partidul l-a propulsat -, pierzător în 2018 la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul de contestație a deciziei, apărat până la limita penibilului de către conducerea Primăriei Bistrița, acuzat de falsificare de documente în dosarul „Certificate de revoluționar false” în 2017, suspendat din funcția de administrator public și apoi revenit „la job”, cam aceasta este traiectoria „remarcabilă” a ultimilor ani din cariera distinsului domn George Avram.
Ceea ce opinia publică poate știe, poate nu, este că toate aceste fapte de vitejie i-au fost și îi sunt răsplătite cu venituri și beneficii materiale deloc subțirele de către respectabila instituție a primăriei, din care cu maxim devotament face parte. Și care a devenit de prea mulți ani instituția prin care partidul/partidele își răsplătesc cadrele, indiferent de gradul lor de competență, moralitate sau integritate.
Peste 14.000 de lei (adică 140 de milioane de lei vechi) se duc lunar
în buzunarele administratorului public George Avram, pe stat de plată,
pentru „merite deosebite”. Dar cum faptele de vitejie nu se fac niciodată de unul singur, venituri pe măsură trebuie să încaseze – nu-i așa? - și edilii bistrițeni, din funcții eligibile.
Cu 23.480 de lei lunar „leafă” (adică peste 230 de milioane de lei vechi), primarul Ovidiu Teodor Crețu se poate măsura fără complexe cu oricare dintre baronii locali beneficiari ai unor venituri nesimțite. Fără să mai pună la socoteală pensia specială din activitatea de fost parlamentar, precum și cea suplimentară a unui fost viitor primar. Un amănunt mai puțin băgat în seamă este că aproape 5.000 de lei lunar îi vin numai așa, „din pix”, pentru că a semnat în calitate de primar proiecte de investiții municipale din bani europeni.
La numai 2.600 de lei diferență, cu 20.800 de lei venit lunar (adică 208 milioane de lei vechi), nu pot să spună că se fac „de rușine” nici viceprimarii noștri. Bonificația din gestionarea proiectelor este și ea frumușică, adică undeva la peste 4.000 de lei.
Ce au făcut acești edili, în toți acești ani, ca să își merite lefurile încasate din banii bistrițenilor? Cu siguranță au cheltuit cu nemiluita bani publici, pe proiecte mai mult sau mai puțin utile. Și, în plus, au știut să „își țină spatele”. Cum este și cazul „eternului” administrator public George Avram, după principiul „toți pentru unul și unul pentru toți”. Pentru că din patru în patru ani sunt alegeri și – nu-i așa? - orice vot „adus” la partid contează. Iar cine aduce voturi și bani e răsplătit la rândul lui. Cu funcții și... bani.
Călin Stan - Președinte USR Bistrița
Citiţi şi:
- Veniturile încasate la bugetul general consolidat au crescut cu 28% în 2018, în Bistriţa-Năsăud. Marius Ilieşiu: Aceşti bani vin din creşterea economică
- Biserica Ortodoxă a premiat, prin Asociația Filantropia, pe CONSTANTIN LENUȚA şi GUȚ DUMITRU FLORIN, medaliaţi la campionatele de atletism. Pr. Marius Pintican: Bunul Dumnezeu să-i ocrotească pe acești prunci minunați!
- Tichete de 250 lei, pentru alimente sau o masă caldă! Primarul Sorin Avram: Cererile pot fi depuse la Primăria Leşu!
- Robert Sighiartău către semnatarii scrisorii: Aceşti colegi pun interesul personal mai presus de cel al partidului
- PENSIONARI DE LUX
Adaugă comentariu nou