Merele din oraş, „culese”. Primarul Bistriţei: Le vom amplasa mai inteligent, pentru a nu încurca vizibilitatea
Mar, 11/10/2020 - 08:45
Toate merele ornamentale de pe B-dul Republicii sunt „culese” de către cei de la Direcţii de Servicii Publice, motivul principal fiind faptul că obstrucţionează vizibilitatea participanţilor la trafic.
„Aceste mere nici nu arată acum foarte bine, probabil le vom cosmetiza. Foarte multă lume s-a plâns că vizibilitatea în trafic este redusă, mai ales în zona sensurilor giratorii şi a trecerilor pentru pietoni. Ne gândim să le amplasăm mai inteligent, probabil în primăvară. Merele totuşi au o legătură cu Bistriţa pentru că avem aici Staţiunea de Cercetare Pomicolă, struţii în niciun caz”, ne-a explicat primarul Ioan Turc.
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Ioan Sbârciu.. una dintre cele mai remarcabile personalități ale picturii contemporane românesti...
Comentarii
Silve bistrițene -
Mar, 11:16
Nu lucrez la Romsilva dar cred mult în păduri
Cum poți să crezi în codrii din care zilnic, furi....
Rus Augustin -
Lun, 16:23
Om de excepție pe care credința nestrămutată l-a stăpânit toată viața indiferent de situațiile pe...
Victor Știr -
Sâm, 18:56
Felicitări, domnule profesor Găurean!
Ați scris un text atât de frumos și emoționant despre...
Simion Șerban -
Sâm, 17:56
La mulți ani cu sănătate!
manu -
Sâm, 11:40
Eu am economisit 30% la prima comanda temu folosind un cod de reducere
Aniversări
În zi de naştere, cele mai sincere urări aniversare, preacucernice părinte Cosmin Ioan Dan, preot paroh la Biserica din Miceștii de Câmpie.
Fie-ne îngăduit preacucernice părinte Anton Viorel Pop, preot la Parohia Ortodoxă Telciu II, să vă adresăm, în ceas aniversar, cele mai alese urări...
În zi aniversară, vă asigurăm Maică VERONICA, stareţa Mănăstirii Dobric, de sinceră și înaltă prețuire.
Comentarii
In sfarsit un primar care face conexiunea intre mere si Statiunea de Cercetare Pomicola. Din nefericire, predecesorul a fost preocupat mai mult de mutilarea Statiunii in scopul intereselor imobiliare obscure, "servind" bistritenilor mere din plastic.
Este doar inceputul pentru a scăpa Bistrita de sintagma "Caracalul Ardealului" după ce Ovidiu Cretu, a sufocat orasul cu tembelisme precum struti, mere de plastic si flori energetice. Dar mai e mult până departe. Ar trebui continuat cu Piata Petru Rares unde kitchiul e la el acasă. Pe locul in care pană in anul 2009 era amplasat bustul lui Petru Rares, a fost instalat controversatul monument sub formă de sulă , cel pe care bistritenii l-au asociat in sintagma “Sula si Prefectura”. Urmează apoi fantana arteziana din fata prefecturii care din 2016 a fost „decorată” cu o monstruozitate cromatică numita “floarea de crin” si care arată execrabil. In cealaltă parte a pietei era până nu demult troita revolutiei din 1989. Culmea este ca tocmai troita care reprezintă singurul monument ce are legatură cu un eveniment concret si anume, Revolutia din decembrie 1989 de la Bistrita, a fost mutată total aiurea in cimitirul de pe strada Tarpiului, starnind o reactie de indignare din partea bistritenilor. Ei au solicitat ca troita să fie adusa inapoi, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Daca s-ar pune problema schimbarii numelui pietei Petru Rares din Bistrita, aceasta ar trebui sa se numeasca "Piata Revolutiei" sau "Piata 22 Decembrie" .
Ba mai mult, la sfarsitul lunii decembrie, 2018, in Piața Petru Rareș a aparut din nou statuia lui Petru Rares , de data asta amplasata ca nuca in perete intre fantana arteziană si troita revolutiei, dând pietei un aspect de bazar oriental. Niciunul dintre aceste monumente nu sunt în armonie unul cu celălalt, iar imaginea de ansamblu, este distonantă inclusiv în raport cu clădirile din jur. De aceea trebuie facuta ordine, in sensul mutarii munumentului eroilor din piata Petru Rares, in Cimitirul Eroilor acolo unde isi dorm somnul de veci eroii neamului, iar in locul monumentului sa revina statuia domnitorului moldovean care dă si numele pietei. De asemenea si “Floarea de crin” ar trebui mutată pe strada Crinilor langă blocurile colorate in mov după gusturile indoielnice ale primarului Cretu. Evident TROITA trebuie readusa in locul său din fata prefecturii.
Vezi: https://timponline.ro/cu-o-floare-nu-se-face-piata-mai-frumoasa-dimpotriva/
Ma le-au " cules "... ptr ca probabil " sa-u copt " deja ... !
Adaugă comentariu nou