Primarul Ioan Turc: Ștrandul Codrișor va fi modernizat. În zona pârtiei Cocoș va fi construit un alpine-coaster
Primarul Ioan Turc a făcut o vizită, în plină iarnă, la ştrandul municipal „Codrișor”, pentru a vedea ce soluţii sunt pentru modernizarea acestuia.
"Ștrandul municipal „Codrișor” va fi modernizat cu adevărat, după eșecul reabilitării efectuate cu 1 milion de euro de vechea administrație, cu peticiri și revopsiri anuale.
Vom depune un proiect pe fonduri europene, prin care vom reconfigura amplasamentul inclusiv cu un bazin acoperit, saune, tobogane noi, temperatură controlată a apei, plus condiții mai bune de relaxare în întreg complexul. Pe de altă parte, în zona pârtiei Cocoș va fi construit un alpine-coaster ce ar putea fi folosit pe tot parcursul anului, un proiect care ar prelua telescaunul existent și ar crește atractivitatea unei investiții păguboase pentru municipiul Bistrița, actualmente total dependentă de câteva zile cu zăpadă" declară primarul Ioan Turc.
Citiţi şi:
- Cupa Ticu Steff, la a treia ediție, pe Pârtia Cocoș! Povestea frumoasă a schiului alpin, dusă mai departe la Bistrița
- Discipolii lui Ticu Şteff duc mai departe dragostea pentru schiul alpin. Un memorial dedicat marelui profesor, pe Pârtia Cocoş
- O asociatie nou infiintata pentru toti schiorii bistriteni in onoarea profesorului de sport si antrenor de schi alpin, Ticu Steff
- Primarul Ioan Turc: Ne menţinem intenţia de a cumpăra stadionul municipal! Am alocat 760.000 lei pentru susţinerea sportului bistriţean!
- Bistriţenii, la schiat! Câte bilete s-au vândut la Pârtia din Wonderland? Primarul, la schi cu fiica lui!
Comentarii
Bistrițenii vi se pregătește o nouă țeapă.
Noua centură prin afara orașului Bistrița a fost doar o minciună de campanie electorală realitatea este cu totul alta datorită unor interese ale unor afaceriști din zonă numai ca aceștia să-și umple burdihanul în permanență nesătul și sub pretextul că străzile de pe fosta centură a Bistriței se vor moderniza dar ei vor ca aceste străzi să devină din nou o centură și de aceea Bistrița va rămâne unul din cele mai poluate și aglomerate orașe din Transilvania.
Vedeți aici și ce mari eforturi depun uni pentru eliminarea pistelor de biciclete de pe strada Drumul Cetății care sunt obligatori pentru protejarea oamenilor care merg la muncă cu bicicleta, siguranța vieți oamenilor numai contează contează doar ca uni ajunși vremelnic undeva să facă bani nesimțiți.
Centura prin afara orașului a fost doar o vrăjeală ieftină de campanie pentru ca uni să pună botul și să îi voteze în realitate ei vor să conecteze drumul express direct la Calea Clujului în zona unde este benzinăria Petrom (fostul borcan) chiar dacă pentru aceasta trebuie să demoleze o mulțime de case și astfel nu să scoată traficul auto de tranzit poluant și periculos cum ar fi normal ci din contră să-l introducă în oraș mai vârtos. De aceea se împotrives Autostrăzi Nordului și Pistelor de Biciclete doar ca-să mai ciupească ei niște bani.
Rușine!!!!!!!
“Scump la tărâţe şi ieftin la făină”. Această zicală se potriveste perfect in cazul lucrărilor de reabilitare efectuate intre anii 2015 – 2017 la Strandul Codrisor, in timpul administratiei lui Ovidiu Cretu.
În proiect de reabilitare au fost incluse amenajări obligatorii precum: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
Diferenta dintre variantele de reabilitare era dată de modul de acoperirea bazinului olimpic (pentru adulţi) in vederea prelungirii perioadei de utilizare a bazinului , cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă. Consiliul Local fidel primarului Cretu a optat atunci în septembrie 2014 pentru varianta nr. 1, cea mai ieftină, de acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare, în locul variantei nr.3 care prevedea închiderea bazinului pentru adulţi cu structură metalică cu pereti verticali din panouri mobile şi acoperiş retractabil combinat cu utilizarea de panouri solare şi pompe de căldură, care ar fi permis functionarea bazinului olimpic tot timpul anului. In plus, varianta 3 ar fi protejat mai bune finisajele la bazine fără a fi necesară refacerea lor in fiecare an cu cheltuieili suplimentare.
Adaugă comentariu nou