Primarul Ioan Turc: Ne menţinem intenţia de a cumpăra stadionul municipal! Am alocat 760.000 lei pentru susţinerea sportului bistriţean!
Primăria Bistriţa va aloca 16 milioane lei pentru sport şi recreere, în anul 2021, bani care vor fi repartizaţi atât pentru investiţii - 15,6 milioane lei, cât şi pentru susţinerea sportului bistriţean – 760.000 lei. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ioan Turc a menţionat că municipalitatea îşi doreşte achiziţionarea stadionului „Jean Pădureanu”, însă banii vor fi alocaţi doar la rectificare, dacă se va ajunge la o înţelegere şi dacă vor fi lămurite toate aspectele juridice.
„Am anunţat faptul că intenţionăm cumpărarea stadionului municipal. Suntem la jumătatea lunii aprilie, la jumătatea lunii iunie va fi o rectificare. Până în luna iunie dorim să clarificăm toate aspectele de natură juridică în ceea ce priveşte achiziţionarea stadionului municipal. Pe acest proiect de buget nu avem prinsă o sumă, dar până în iunie vedem. Ne menţinem intenţia de a cumpăra stadionul municipal. În ceea ce priveşte politica actuală de susţinere a activităţilor sportive, noi încercăm să finanţăm sportul de masă, încercăm să-i finanţăm pe tineri, pe copii şi mai puţin ce finanţează Ministerul Sportului prin CSM”, a explicat primarul Turc.
Acesta a adăugat că Primăria Bistriţa are în vedere constituirea unui club sportiv al Primăriei de fotbal pentru copii şi juniori, o „Academie de fotbal”, iar odată cu modernizarea bazei sportive se va putea trece şi la finanţarea sportului mare.
Potrivit primarului Ioan Turc, la capitolul investiţii, de la bugetul local, figurează realizarea unui pumptrack (cu finalizare în 2021), a unui bike park în Complexul Sportiv Polivalent Unirea (cu finalizare în 2021) care va cuprinde două trasee de downhill, una de tip race şi una de tip family şi achiziţionarea unui patinoar sintetic. Tot la acest capitol, sunt menţionate drumul de acces şi utilităţile aferente către Complexul Sportiv Polivalent (finanţat prin PNDL şi aflat în execuţie), elaborarea documentaţiei pentru modernizarea şi extinderea ştrandului Codrişor, proiectarea unei instalaţii de vară de tip alpine coaster pe amplasamentul pârtiei de schi, dar şi „conservarea Complexului Sportiv Acvatic (Aquaparc-ul) până la găsirea unei finanţări sau predarea către CNI. De asemenea, vor fi achiziţionate aparate de fitness pentru exterior, care vor fi amplasate în parc şi în alte spaţii dorite de bistriţeni.
Pentru finanţarea sportului bistriţean este prevăzută suma de 760.000 lei. Astfel, 100.000 lei vor merge către CSM Bistriţa, o eventuală suplimentare urmând să fie făcută la rectificare. În plus, 100.000 lei sunt alocaţi pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă în domeniul sportului. Primarul Ioan Turc a precizat că 20.000 lei vor fi alocaţi pentru competiţii sportive între cartiere şi între şcoli, 25.000 lei – programul „Sport în parc”, 10.000 lei – Bis-bike- Ziua Naţională a Bicicletei, 8.000 lei – vacanţe active şi 500.000 lei pentru acordarea de abonamente sportive pentru elevi, din care 200.000 lei pentru rezultate deosebite la învăţătură, 200.000 pe componenta socială şi 100.000 pentru cei care se antrenează cu campioni.
Citiţi şi:
- Consiliul Judeţean a alocat 100.000 lei pentru echipa de handbal senioare din Bistriţa
- Consiliul Local Bistriţa alocă 100.000 lei pentru susţinerea sportivilor de la CSM Bistriţa!
- Peste 1.400.000 de absenţe
- Ioan Turc critică participarea preşedintelui CJ la concertele din biserică susţinute de Ştefan Hruşcă
- Finanţări nerambursabile de 300.000 lei acordate din bugetul judeţului în 2022!
Comentarii
Investițiile în sport și agrement trebuie orientate cu precădere spre dezvoltarea sportului de masă. Totusi, intenţia primăriei Bistrița de a cumpăra stadionul municipal ”Jean Pădureanu” este de apreciat avand in vedere că odată cu lucrările la instalatia de nocturnă data in folosinta in 2009, a fost refacuta si suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standarde cerute de forurile FIFA si UEFA. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, si de o instalatie de incălzire moderna si are un drenaj
realizat conform normelor in vigoare. De asemenea , clubul Gloria a achizitionat atunci si cele mai moderne utilaje pentru pregatirea si intretinerea terenurilor. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună unde au fost amenajate vestiare, sali si spatii de refacere, grupuri sanitare, sală de fortă, etc. Spatiile aferente mass-media au fost si ele renovate, ziaristii dispunând de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv de acces la internet wireless. In acelasi mod au fost amenajate spatiile de sub peluza, unde a fost realizată o cantină pentru sportivi, dotată cu bucătarie, săli de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au facut atunci cand clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă . Evident toate aceste amenajari mai trebuie si intretinute.
Cei care au pus gând rău stadionului au invocat starea precară a tribunelor , ceea ce nu e decât partial adevarat. Srtuctura de rezistentă a tribunelor este realizată din stâlpi de beton armat si din grinzile oblice pe care se sprijină gradenele. In primul rând ar trebui acoperite tribunele pentru a opri degradarea lor si a crea un plus de confort spectatorilor. De asemenea spatiile de sub tribuna dinspre parc , care in prezent nu sunt folosite ar putea fi inchiriate ca spatii comerciale ceea ce ar constitui un aport financiar la acoperirea cheltuielilor de intretinere a stadionului.
Adaugă comentariu nou