Ordinul Arhitecților din România filiala Transilvania are o nouă conducere. Arh. Daniela Maier, reconfirmată Președinte. Arh. Monica Rațiu, Vicepreședinte pentru relația cu membrii din Bistrița-Năsăud

Comunicat de presă

Arh. Daniela Maier va continua proiectele desfășurate de Ordinul Arhitecților din România filiala Transilvania pentru încă un mandat. Pe 20 mai, ea a fost reconfirmată în funcția de președinte al filialei de către cei 90 de membri ai filialei, prezenți la Conferința Teritorială de Alegeri 2022.

Echipa de conducere a OAR Transilvania este completată de profesioniști cu experiență vastă în domeniul arhitecturii și proiectării din Cluj-Napoca:

  • Arh. Eleonora Dulău, Vicepreședinte cu responsabilități legate de comunicare și imagine;
  • Arh. Dan Domșa, Vicepreședinte cu responsabilități legate de educație, stagiu și pregătire profesională;
  • Arh. Cosmin Morărescu, Vicepreședinte cu responsabilități legate de legislație, regulamente și concursuri de arhitectură;
  • Arh. Corina Caraba, Vicepreședinte cu responsabilități legate de parteneriate, organizare și relația cu membrii din județul Sălaj;
  • Arh. Monica Rațiu, Vicepreședinte cu responsabilități legate de parteneriate, organizare și relația cu membrii județul Bistrița-Năsăud;
  • Arh. Marcel Crișan, Trezorier

Echipei noastre i s-au alăturat tineri entuziaști care, alături de cei din mandatul anterior, își doresc să se implice în proiectele filialei pentru a deschide noi căi de comunicare între arhitectură, comunitate și administrațiile locale și regionale, pentru a promova și susține arhitectura de calitate, dar și etica profesională”,  a declarat arh. Daniela Maier, președinte OAR Transilvania. 

Mandatul 2018 - 2022, pe scurt

Bienala de Arhitectură Transilvania, organizată integral de OART, a avut două ediții în ultimii patru ani. Concepută încă de la prima ediție ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, BATRA își propune să evidențieze valențe definitorii pentru arhitectura de calitate, să dezbată și să anime dialogul în jurul obiectului de arhitectură și al impactului acestuia în oraș și asupra comunității și să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii. Fiecare ediție BATRA are un concept bine definit, structurat ca un program cultural și educativ, cu vernisaje, expoziții, conferințe, ateliere, prezentări interactive, mese rotunde, tururi ghidate, seri de film și gale.

Începând cu luna august 2020, filiala Transilvania este partener în cadrul structurii pentru Programele Operaționale Regionale din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dar și partener în proiectele europene ale administrației locale (REFILL

Reuse of Vacant Spaces as Driving Force for Innovation on Local Level) în cadrul programului URBACT III – Rețele pentru Planificarea Acțiunilor, „AGORA - Opțiuni avansate de cogenerare pentru reintegrarea activelor locale” etc, alături de alte 60 de organizații, printre care Academia Română.

OAR Transilvania este partener al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul UTCN și membru al Centrului Cultural Clujean, dar și partener în multiple programe derulate de ADR NV, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universității Babeș Bolyai  sau Asociației Peisagiștilor din România, pentru a enumera doar câteva dintre acestea.

”Faptul că, în acest moment, Consiliul Teritorial funcționează ca o echipă, faptul că membrii sunt implicați în diferite evenimente, în grupuri de lucru cu rol intern sau în parteneriate este un pas important, dar la o scară încă mult prea mică față de posibilitățile filialei. Mi-aș dori ca acest demers și participarea activă să continue și să se dezvolte în anii care urmează”, a adăugat Daniela Maier.

 

Cum vor arăta următorii patru ani

Perioada mandatul recent încheiat a fost încărcată cu evenimente și presiuni ce au solicitat adaptare și perseverență în implementarea unor strategii și dezvoltarea de parteneriate. Elementul definitoriu al succesului filialei a fost, de departe, comunicarea eficientă, atât cea internă, între membrii, cât și cea externă, cu autoritățile locale și regionale.

Pe viitor, această comunicare se va dovedi a fi elementul cheie în ducerea la bun sfârșit a proiectelor și programelor deja începute, dar și în identificarea și demararea unora noi. Noul consiliu de conducere al OAR Transilvania și-a arătat deja intenția de a crește gradul de implicare și participare a membrilor în numeroasele proiecte ale filialei.

”Îmi doresc să continui și să extind proiectele care au dovedit că pot ajuta, în mod real, consecvent și constant colegilor arhitecți, indiferent de modalitatea în care își desfășoară profesia (birouri, administrative, catedră etc) dar și modului în care arhitectura este percepută de clienți, administrație si comunitate”, a concluzionat Daniela Maier.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5