Dr. Ecaterina Catrinoi și echipa de la Secția de Recuperare din Policlinica Bistriţa tratează şi cu vorba caldă, spusă din inimă!

Cum intri în Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Bistriţa, Policlinca de pe str. Gării, cum este cunoscută, pe stânga, este Baza de Tratament – Recuperare. Primele informaţii despre activitatea medicală ce se desfăşoară aici ni le-a oferit, cu multă amabilitate, asistenta Mariana Mocan, asistentul coordonator al Policlinicii Bistriţa. Vin aici după investigaţii şi la recomandarea medicului mulţi bolnavi să-şi mai tămăduiască suferinţa. Sunt şi tineri, şi mai înaintaţi în vârstă sau, cum spune părintele Arsenie Boca, tineri de mai multă vreme. În sălile moderne, funcţionale, adevărate cabinete, dotate cu aparatura necesară sunt tratate diferite afecţiuni. Medicul primar Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, dr. Ecaterina Catrinoi, secondată de asistentele Floarea Tanco şi Lenuţa Ileni de la Reabilitare medicală, consultă fiecare pacient şi, pe urmă, se întocmeşte un plan de proceduri specifice de medicină fizică şi reabilitare şi este invitat la camera 19. Aici se fac programările. Am reţinut vorba caldă a unui terapeut: „La ce oră puteţi veni timp de zece zile, începând cu data de...”. Apoi, încep procedurile care constau în: parafină, laser, unde scurte, microunde, tecar, magnetoterapie, terapie shockwave, curent: Tens, IFC, Trabert, laser HIL, SIS, ultrasunet. Şi încep procedurile pentru fiecare pacient în parte, după recomandarea medicului.

         De la începutul acestui an au beneficiat de serviciile de aici peste 1850 de pacienţi. În fiecare serie sunt peste 110 solicitanţi. Se fac câte zece proceduri, aşa cum este recomandarea medicului. Pacienţii aşteaptă liniştiţi, este o aşteptare rezonabilă. Kinetoterapeuţii Dănuţ Târgoveţ, Lavinia Târgoveţ, Andrei Hoha, Erika Forai, Iulia Bălan, Oana Vinceller şi Attila Mathe şi asistenţii de la masaj Silviu Login, Maria Pop şi Gabriel Vereş au grijă de fiecare bolnav în parte. Te invită în sălile de tratament, cu o voce caldă, prietenoasă, ca de la părinte la fiu. Aceşti tineri terapeuţi se comportă foarte amabil cu fiecare în parte. Ştiu să mânuiască aparatele şi, prin felul cum îţi vorbesc, cum te ajută, cum te înţeleg, parcă suferinţa este mai uşoară. E o bucurie sufletească ca tu, bolnav, să te întovărăşeşti cu astfel de oameni, de tineri frumoşi şi optimişti şi parcă vindecarea este mai rapidă. Şi cred că fiecare pleacă de aici cu mulţumirea că a întâlnit oameni cu mult suflet în ceea ce fac, dăruind celor suferinzi multă dragoste şi afecţiune. Întâlnindu-i, în afara programului, pe stradă ori în altă parte, ai sentimentul că toţi cei enumeraţi mai sus sunt candidaţi la prietenia ta.

         La Baza de Tratament-Recuperare de la Policlinica bistriţeană am întâlnit bolnavi fericiţi. Că sunt pentru zece zile în compania unor terapeuţi profesionişti.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5