Creșa Bistrița în mobilitate internațională Erasmus+, la Budapesta
Sâm, 12/07/2024 - 21:24
prof. Gina Sângeorzan
În perioada 25 noiembrie – 1 decembrie 2024, Creșa Bistrița alături Școlile din Consorțiul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud: Centru Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” Unirea – Bistrița, Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, Școala Gimnazială Nr. 7 Bistrița, reprezentată de Profesor pentru educație timpurie, Ungur Delia, a participat la mobilitatea internațională organizată la Budapesta, în cadrul proiectului Erasmus+ 2024-1-RO01-KA121-SCH-000226937 ”SMART MOBILITY 1:0”.
Timp de cinci zile, participanți din țări precum: România, Italia, Cipru, Finlanda și Ungaria au urmat două cursuri de formare: „Art for inclusion” și „Environmental education outdoor”, totodată participând și la alte activități și jocuri interactive, exerciții de conexiune și de muncă în echipă. În cadrul cursului „Art for inclusion” au fost prezentate abordări privind medierea conflictelor și au fost consolidate strategii de acceptare a tuturor membrilor unei comunități, cadrele didactice participante fiind provocate să soluționeze diferite sarcini care vizau anumite probleme de incluziune. De asemenea, în cadrul cursului „Environmental education outdoor” au avut loc dezbateri în care au fost abordate probleme privind educația pentru mediu și discutarea acesteia de la o vârstă timpurie pentru a pune în evidență importanța protejării mediului înconjurător.
Pe lângă activitățile de învățare realizate cu profesionalism și implicare de către organizatori, cadrele didactice participante au avut oportunitatea de a împărtăși din experiența didactică, dar și modul în care este organizat sistemul de învățământ din țările participante în proiect. Caracterul interactiv al activităților a dezvoltat competența de comunicare a fiecărui participant, asigurând astfel, atât transferul de cunoștințe, cât și stabilirea unor frumoase relații de prietenie și posibilitatea creări unor parteneriate.
Totodată, pe parcursul celor cinci zile, cadrele didactice participante au avut ocazia de a vizita câteva obiective cheie ale Budapestei, vizitând Muzeul de istorie, Muzeul Casa Terorii, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Biserica Szent Istvan, dar și Palatul Prlamentului.
„În urma parcurgerii acestor cursuri de formare, m-am simțit mai bogată cultural și intelectual, cu informații noi și utile pentru activitatea mea didactică. A fost o experiență frumoasă, demnă de repetat, iar timpul petrecut alături de formatori și oameni experimentați a căpătat valențe deosebite pentru mine, mediul în care am lucrat fiind multilingv și multicultural, am simțit că fiecare zi împreună a fost una cu sens. Sunt recunoscătoare și apreciez pozitiv această experiență de formare, complexitatea cursurilor și dedicarea formatorilor.” (Prof. pentru educație timpurie, Ungur Delia).
Citiţi şi:
- La Budapesta, sesiune de formare pentru cadre didactice din unitățile de învățământ incluse în Consorțiul CJRAE BN, acreditare Erasmus+, anul II
- Profesori din învățământul special și de masă din județ, printr-un proiect de acreditare Erasmus +, la Budapesta
- Prof. metodist Adriana Popițan: Un nou program de formare pentru cadrele didactice care doresc să lucreze în creșele din județul Bistrița-Năsăud
- Activități la Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”
- Activități la Școala Gimnazială Dumitra în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”. Inspectoratul Școlar Județean, lider de consorțiu!
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Ioan Sbârciu.. una dintre cele mai remarcabile personalități ale picturii contemporane românesti...
Comentarii
Silve bistrițene -
Mar, 11:16
Nu lucrez la Romsilva dar cred mult în păduri
Cum poți să crezi în codrii din care zilnic, furi....
Rus Augustin -
Lun, 16:23
Om de excepție pe care credința nestrămutată l-a stăpânit toată viața indiferent de situațiile pe...
Victor Știr -
Sâm, 18:56
Felicitări, domnule profesor Găurean!
Ați scris un text atât de frumos și emoționant despre...
Simion Șerban -
Sâm, 17:56
La mulți ani cu sănătate!
manu -
Sâm, 11:40
Eu am economisit 30% la prima comanda temu folosind un cod de reducere
Aniversări
În zi de naştere, cele mai sincere urări aniversare, preacucernice părinte Cosmin Ioan Dan, preot paroh la Biserica din Miceștii de Câmpie.
Fie-ne îngăduit preacucernice părinte Anton Viorel Pop, preot la Parohia Ortodoxă Telciu II, să vă adresăm, în ceas aniversar, cele mai alese urări...
În zi aniversară, vă asigurăm Maică VERONICA, stareţa Mănăstirii Dobric, de sinceră și înaltă prețuire.
Adaugă comentariu nou