Bistriţa-Năsăud, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, cu meşteşugul şi cântecul năsăudean. Fuego, cu clopul cu păun

Guvernul României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a organizeazat la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, cea de-a treia ediție a Festivalului Tradițiilor Românești. Evenimentul s-a desfășurat sub un concept unic, artiști populari din România și Republica Moldova care vor oferi publicului interacțiuni reale cu vechiul și noul meșteșug românesc, alături de întreaga valoare identitară a acestuia.
Peste 50 de meșteri populari autentici de pe ambele maluri ale Prutului au venit în centrul Chișinăului pentru a-și expune creațiile și a realiza ateliere, toți uniți în jurul dorinței de apropiere a celor două spații culturale, istorice și spirituale, dar și a dovezii că avem tradiții cu rădăcini comune, pentru a arăta publicului lucrările lor din toate domeniile folclorice specific românești: tâmplărie, pielărie, confecționarea de măști populare, sculptura în lemn, cojocărie, olărit, pictură de icoane și multe altele.
În cele două zile ale Festivalului Tradițiilor Românești, pe scena amplasată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău au urcat ansambluri de muzică și dansuri populare din România și Republica Moldova, realizând astfel un spectacolul-maraton ce se vrea a fi unul dintre cele mai mari evenimente publice organizate de Guvernul României în ultimii ani în Republica Moldova. Fuego, unul din marii artiști ai folclorului românesc, a fost cel care, în costumul năsăudean, cu clopul cu păun, alături de Frații Advahov, a asigurat voia bună și bucuria reîntâlnirii dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului.
Judeţul nostru a fost reprezentat de Cornelia Bodescu care a bucurat publicul cu cămeşile cu mărgele, dar şi cu cântecele năsăudene, însoţită de Floarea Lari, iar de pe Valea Bărgăului meşterii cojocari Mărioara Burbulea, alături de fiica ei, Cristina Răcilă, şi Gheorghe Cobuţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5