Teaca -noua infrastructură şcolară prinde contur
Scriam în primăvara anului trecut despre modernizarea infrastructurii la liceul din Teaca, o lucrare amplă în valoare de 4,5 mil. euro, concretizată în construirea a 10 săli de clasă, un atelier şcoală şi un bloc de 10 apartamente şi garsoniere pentru personalul didactic din afara localităţii, care să renunţe la navetă pentru a se stabili în localitate.
Investiţia respectivă a demarat-o SC TOPAZ Bistriţa care a câştigat licitaţia la un preţ fără concurenţă, dezastruos pentru firmă, lucru care a dus de la bun început la desfăşurarea activităţii în sincope repetate, lipsă de bani, care a dus la lipsa forţei de muncă şi permanentei fluctuaţii a acesteia. Sezonul rece a dus la sistarea lucrărilor dar şi la blocarea aproape totală a activităţii la venirea primăverii, cadru optim pentru continuarea acestora. Odată cu primăvara, e drept, a venit şi criza. Rămasă fără forţă de muncă, datorită antecedentelor în organizare, firma TOPAZ Bistriţa a apelat, ca o ultimă soluţie, la o firmă de construcţii din Reghin, judeţul Mureş condusă de ing. Ioan Mureşan, originar din Bistriţa care s-a dovedit un real colac de salvare pentru acest obiectiv important, pentru continuarea lucrărilor într-un ritm alert, pentru a intra în programul iniţial. Valoarea lucrărilor contractate de această firmă mureşeană este de peste 100 de miliarde de lei vechi concretizate în lucrări de infrastructură, suprastructură, de arhitectură, lucrări ce vor fi efectuate de o echipă de 30 de muncitori de înaltă calificare: mecanici utilaje, fierari-betonişti, electricieni, conduşi cu competenţă profesională de maistrul Augustin Mureşan, lucru care a făcut ca în două săptămâni de la începutul lucrurilor să se construiască mai mult decât în întregul an de la debutul lucrărilor efectuate de firma bistriţeană.
În discuţia pe care am avut-o cu ing. Ioan Mureşan, patronul firmei mureşene, am reţinut că în condiţiile unei finanţări la termen din partea MEC, lucrarea va fi dată în folosinţă la termenul stabilit prin contract: octombrie 2010, la parametri calitativi ceruţi de către beneficiar. Întreaga speranţă în acest sens, Primăria Teaca, beneficiarul lucrării, îşi pune nădejdea în doamna Doina Pană, ministru secretar de stat în MEC, responsabilă cu problemele învăţământului preuniversitar, care a promis întregul său sprijin în acest sens şi tindem să o credem. Rămâne doar ca administraţia locală să manifeste o preocupare constantă în această direcţie pentru ca învăţământul preuniversitar din comuna Teaca să-şi desfăşoare activitatea conform normelor Uniunii Europene.
Citiţi şi:
- Construcţia Campusului Şcolar din Teaca a intrat în „vacanţă parlamentară”
- Afară vopsit gardul, înăuntru leopardul
- Teaca: infrastructura şcolară în perioada 2008-2010 la cele mai înalte cote
- Teaca: proiectul pe Măsura 322 se transformă în realitate
- Opoziţia acuză asaltul PD-ist asupra inspectorului şcolar general Mihai Muresan
Adaugă comentariu nou