Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Bichigiu
-
View the full image
Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Bichigiu
Duminică, 26 octombrie, în prezenţa PS Irineu Bistriţeanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, care a oficiat Sfânta Liturghie, a fost resfinţită Mănăstirea „Sfânta Treime”, ridicată la poale de Ţibleş, pe drumul care face legătura între satele Bichigiu şi Suplai, într-un decor mirific, pe buza unui lac montan.
În anul 2004, biserica, unsprezece chilii şi anexele acestui locaş de rugăciune au fost mistuite de un incendiu spre disperarea călugărilor care l-au ridicat cu mari sacrificii, dar multă dragoste şi credinţă în Dumnezeu. Aceştia, în frunte cu stareţul Ilie Cira, cu trudă, răbdare şi o mai mare credinţă, ajutaţi de oamenii locului, agenţi economici şi credincioşi cu dare de mână, au refăcut ceea ce a ars (o pagubă de peste 2,5 miliarde lei vechi) în urmă cu cinci ani, acum, la Sfântul Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de mir, reuşind să o resfinţească, în prezenţa unui sobor de preoţi din Ţara Năsăudului şi a corului „Deisis” al catedralei Ortodoxe „Sf. Nicolae” din Năsăud, care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, sub îndrumarea profesorului arhidiacon Cornel Pop.
Au fost prezenţi credincioşi din Bichigiu, Suplai şi alte localităţi învecinate profitând de timpul favorabil şi din credinţa în Dumnezeu.
Citiţi şi:
- Sfinții Martiri Năsăudeni, prăznuiți în ținutul natal, la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Bichigiu
- Invitaţie la Hramul Bisericii “Sfânta Treime” din Bistriţa
- Hram la Biserica „Sfânta Treime” Bistriţa
- Mitropolitul Andrei, la Bichigiu: Sfinții Mărturisitori Năsăudeni, un adevărat model de viețuire pentru creștinii de azi
- Mitropolitul Andrei, la Biserica „Sfânta Treime” din Teaca. Preotul paroh Vasile Cristian Motogna a primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”
Adaugă comentariu nou