Cursurile de formare profesională, în limba minorităţilor
Ordonanţa Guvernului 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor a fost modificată, astfel încât cursurile de formare profesională pot fi derulate în limba minorităţilor şi într-o limbă de circulaţie europeană. Astfel, în timp ce lumea se holba la UMF Târgu Mureş, de grijă că viitorii medici „de linie maghiară” nu vor putea să dialogheze cu pacientul, acum aflăm că facem de toate în limbile minorităţilor, de la strungar, tâmplar, ospătar etc.
„Adulţii au drepturi egale de acces la formare profesională, fără discriminări pe criterii de vârstă, sex, rasă, origine etnică, apartenenţă politică sau religioasă. Programele de formare profesională s epot realiza atât în limba română, cât şi în limbile minorităţilor naţionale sau într-o limbă de circulaţie internaţională”, se arată în textul legii publicat în Monitorul Oficial (Partea I) din 26 martie. Condiţia este ca beneficiarii cursurilor să facă o cerere, iar organizatorii să aibă lectori care să-i înveţe şi meserie pe minoritari, dar şi să le ştie limba.
Citiţi şi:
- Directorul executiv Otilia Râpan: 44 de programe de formare profesională, organizate de către AJOFM BN în anul 2024! Ce ocupații au fost selectate!
- AJOFM B-N: 26 de programe de formare profesională, în oferta pentru 2018! Vezi în ce ocupaţii poţi obţine o calificare!
- Şase programe de formare profesională, prin AJOFM BN, vor debuta în această lună
- AJOFM BN: Încep programele de formare profesională, gratuită, în meseria de lucrător comercial şi instalator
- AJOFM BN: Șapte programe de formare profesională, în ianuarie și februarie, prin Centrul de Formare Profesională
Adaugă comentariu nou