Ioan Gaftone (PSD): Românii nu trebuie să aibă un sentiment de ură faţă de Uniunea Europeană

Consilierul judeţean Ioan Gaftone crede că este bine ca în opinia publică din România să nu fie indus sentimentul de ură sau contrarietate faţă de Uniunea Europeană, pentru că numai în UE este locul ţării noastre.
“Există riscul şi vreau să transmit opiniei publice să nu creăm niciun fel de adversitate faţă de Uniunea Europeană, chiar dacă aprecierile comisarului Barosso sunt făcute într-un registru emoţional şi nu într-un tehnic. E bine ca opinia publică să nu fie îndreptată cu sentimente d eură, de contrarietate faţă de UE, pentru că e limpede că numai aici, în cadrul UR, este locul României şi vom evolua în continuare în cadrul acestei Uniuni”, a declarat social-democratul în cadrul unei conferinţe de presă.
Ioan Gafrone a menţionat că două “motoare” împins România înainte, unul extern, care a determinat şi marile schimbări, şi altul intern, de cele mai multe ori “gripat” de politicieni.
El a menţionat că “faptul că s-a putut vorbi aşa cu România este numai vina noastră”, în condiţiile în care promotorii de imagine pe plan extern nu profită de multe atuuri ale ţării noastre, de la faptul că este “graniţa Europei”, este a şaptea ca mărime în UE, ca să nu mai vorbim de respectarea unor angajamente militare.
“Vinovaţi nu trebuie să-iu considerăm pe ei, ci pe noi, pentru că am transmis mesajele pe care nu trebuia să le transmitem. Pe deasupra intrigilor şi a disputelor interne, trebuie să veghem asupra interesului naţional căruia nu avem voie să îi aducem atingere. (...) Vina că Barosso a vorbit aşa cu România este vina noastră. Nu aşa se vorbeşte cu o ţară de frontieră a Europei, pentru că păzim Europa. Nu aşa se vorbeşte cu o ţară care are soldaţii în zonele de conflict şi mor alături de cei mai buni soldaţi ai lumii, prezervând interesele europene. Nu aşa se vorbeşte cu o ţară de mărimea noastră. Faptul că se vorbeşte aşa este numai vina noastră”, a argumentat Ioan Gaftone.
Social-democratul a ţinut să critice strategia PDL, care nu a acceptat înfrângerea de la locale, şi care a exportat războiul la pe pe plan extern, precum a făcut “eremia Movilă care a plecat la Lvov, la polonezi, şi purta războiul de acolo”.

Comentarii

22/07/12 18:43
vizitator

Apoi domnule colonel... daca Europa asta nu ne vrea si nu ne vrea... ne-om intoarce inapoi la rusi... ca in mod cert, aia nu vor nega ca suntem europeni, ca suntem romani, ca am fost candva partenerii lor si ca de pe urma acestei prietenii, inafara "vasalitatii"... nu prea am avut ce pierde. Aveam garantia unei aparari militare daca era cazul, aveam asigurat un comert bun de schimb cu ei, aveam gazul la cel mai de jos pret... etc. etc. iar acum, nu avem altceva decat un "dusman in coaste"... si nu oricare... !
Degeaba suntem "granicerii de Est" ai Europei, ca datorita politicii de prost gust dusa de fostii guvernanti care s-au perpetuat de la Revolutie incoace... mai ales in ultima perioada de timp, tot "tigani " suntem considerati... !
Acest lucru imi lasa un gust amar! In nici un caz nu trebuia sa ne "ploconim"
inaintea Europei ! Trebuia sa facem in asa fel, nu sa "cadem in genunchi inaintea lor"... ci sa isi doreasca "EA"... unilateral... sa "vina la noi"... si sa ne gandim bine, daca acceptam sau nu si in ce conditii anume !!!

23/07/12 08:42
UN ROMAN

Sunt roman si sunt mandru de acest fapt.Europa sa isi vada de treburile ei nu sa ne calce in picioare de fiecare data.Nu suntem slugile ei.Prefer si eu rusia sau china ,tari cu care faceam negot profitabil si de pe urma carora beneficiam de contracte cu adevarat avantajoase. Jos UE. Traiasca independenta

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5