S-A ÎNCHEIAT DEFINITIV CARIERA POLITICĂ A LUI VADIM CORNELIU TUDOR ÎN PARTIDUL ROMÂNIA MARE !
Cel mai mare actor politic din ultimii 24 de ani, alogenul Vadim Corneliu Tudor şi-a încheiat definitiv şi irevocabil cariera politică în Partidul România Mare ! Acesta este adevărul care trebuie cunoscut şi respectat de către membrii şi simpatizanţii PRM, precum şi de mass-media.
Congresul extraordinar al PRM, desfăşurat la Alba Iulia, în 27 iulie 2013, l-a exlus din partid pe numitul Vadim Corneliu Tudor, fostul preşedinte al PRM , pentru grave încălcări ale Statutului PRM, inclusiv pentru neplata cotizaţiei de membru de partid. De atunci, din 27 iulie 2013 numitul Vadim Corneliu Tudor nu are nicio calitate legală şi statutară în Partidul România Mare ! Fiind convins de justeţea Hotărârii Congresului PRM de la Alba Iulia, numitul Vadim Corneliu Tudor nu a atacat Hotărârea de excludere a sa din PRM şi ca atare aceasta nu a fost anulată de nicio instanţă judecătorească prin pronunţarea unui hotărâri judecătoreşti irevocabile, în termen legal. Ca urmare, VC Tudor nefiind membru al PRM, din 27 iulie 2013 nu poate fi legal şi statutar preşedinte al Partidului România Mare, aşa cum se autointitulează sau când vorbeşte singur în faţa oglinzii. Pe cale de consecinţă, el nu poate candida pe listele PRM la alegerile pentru Parlamentul European şi nici nu poate legal să depună lista cu candidaţii PRM pentru alegerile din 25 mai 2014. Această listă, însoţită de peste 200.000 de semnături de susţinere a candidaţilor PRM va fi depusă, până la 25 martie a.c., de conducerea partidului aleasă la Congresul extraordinar al PRM de la Alba Iulia.
Legal şi statutar, conducerea PRM aleasă la Congresul de la Alba Iulia este singura care poate depune lista de candidaţi ai PRM la alegerile europarlamentare.
La 20 iulie 2013, VC Tudor (sfătuit de câţiva apropiaţi care i-au grăbit sfârşitul politic) a organizat la Bucureşti un aşa-zis Consiliu Naţional al PRM cu delegaţi adunaţi din câteva judeţe şi nu cu participarea membrilor Consiliului aleşi la Congresul al V-lea al PRM, din anul 2010. Pe loc, adunarea respectivă (la care nu se ştie cine a participat) a fost transformată în Congres extraordinar al PRM care a ales, fără buletine de vot, noua aşa-zisă conducere a PRM, în frunte cu VC Tudor. Cu cele câteva documente ale acestor adunări nestatutare, VC Tudor a solicitat Tribunalului Municipiului Bucureşti să constate legalitatea realegerii sale ca preşedinte al PRM.
Conducerea PRM aleasă de Congresul extraordinar de la Alba Iulia a depus la Tribunalul Municipiului Bucureşti o cerere de intervenţie principală în legătură cu adunările organizate de VC Tudor în 20 iulie 2013, desfăşurate cu încălcarea Legii partidelor politice şi a Statutului PRM.
Tribunalul Municipiului Bucureşti, prin pronunţarea Sentinţei civile nr.40/P din 18 noiembrie 2013 (anexată) a admis cererea conducerii PRM aleasă la Alba Iulia, precum şi cererile de interveţie accesorie formulate de către doamnele Teodora Condruz şi Angela Mihaela Bălan, respectiv a respins cererea de chemare în judecată formulată de către Corneliu Vadim Tudor. Prin această hotărâre judecătoarescă, Tribunalul Municipiului Bucureşti a stabilit că adunările organizate de VC Tudor în 20 iulie 2013 au fost nelegale şi nestatutare.
Tribunalul Municipiului Bucureşti a stabilit că de la 20 iulie 2013, Vadim Corneliu Tudor nu mai este preşedinte al PRM ! Împotriva acestei sentinţe, VC Tudor a declarat apel, care trebuia motivat în cel mult 30 de zile. La 30 ianuarie 2014 , Curtea de Apel Bucureşti i-a solicitat lui VC Tudor, printr-o comunicare scrisă transmisă acestuia la adresa de domiciliu, să depună în maxim 10 zile calendaristice, sub sancţiunea decăderii, motivele apelului şi dovada achitării taxei de timbru în valoare de 150 lei. Până în ziua de 14 februarie a.c., VC Tudor nu s-a conformat dispoziţiilor instanţei. Pe cale de consecinţă, Curtea de Apel Bucureşti este obligată, conform dispoziţiilor Noului Cod de procedură civilă, să procedeze la respingerea apelului declarat de VC Tudor ca netimbrat şi nemotivat. Astfel, Sentinţa civila nr.40/P/2013 va deveni irevocabilă şi numele lui VC Tudor va fi radiat, în curând, din Registrul partidelor politice, din funcţia de preşedinte a PRM începând cu data de 20 iulie 2013.
Încercând să păcălească electoratul, numitul VC Tudor, exclus din PRM, refuză să recunoască Sentinţa civilă nr.40/P/2013 şi susţine că el este în continuare preşedintele partidului. El arată telespectatorilor singurului post de televiziune la care mai este invitat că pe baza unei Sentinţe civile a Tribunalului Bucureşti (care a fost atacată, în termen legal, de actuala conducere a PRM la Curtea de Apel Bucureşti) a fost preşedinte al Partidului până la data de 20 iulie 2013. Intenţionat, VC Tudor uită să precizeze această dată.
Ştiind că este cercetat în mai multe dosare penale pentru faptele grave săvârşite ca eurodeputat şi în vremea în care era preşedinte al PRM, numitul VC Tudor este disperat şi încearcă să-i păcălească pe domnii George Becalli (care are interdicţie de a candida la alegerile din următorii ani) şi Dan Diaconescu de mari sume în lei şi valută pentru promisiunea că-i face eurodeputaţi la televizor, pe lista sa personală. Alte partide politice nu-i oferă lui VC Tudor nici măcar ultimul loc pe listele lor electorale. VC Tudor nu are curajul să candideze ca independent la alegerile din 25 mai a.c., neputând strânge cel puţin 100.000 de semnături pentru susţinerea sa. În această situaţie, numitul VC Tudor curtează, la televizor, viitoarea Alianţă a Romilor.
Făcătorii de sondaje şi manipulatorii de opinie sunt rugaţi să respecte realitatea faptică şi juridică, respectiv VC Tudor a fost preşedinte al PRM până la 20 iulie 2013 şi membru al PRM până la 27 iulie 2013, dată de la care a fost exclus din partid de Congresul extraordinar al PRM.
Solicităm mijloacelor de informare în masă, publice şi private, să ţină seama de prevederile articolului 31, aliniatul 4 din Constituţia România, care le obligă „să asigure informarea corectă a opiniei publice.”
În încheiere, repetăm că Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis că numitul Corneliu Vadim Tudor a fost preşedinte al PRM până la 20 iulie 2013, iar Congresul PRM de la Alba Iulia l-a exclus din partid pe acesta în data de 27 iulie 2013. Sentinţa civilă nr.40/P/2013 a Tribunalului Municipiului Bucureşti urmează să fie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti în urma respingerii apelului lui VC Tudor ca netimbrat şi nemotivat.
Dr.Gheorghe Funar
Preşedintele Partidului România Mare
Citiţi şi:
- JUSTIŢIA NU I-A CONFIRMAT LUI VADIM CALITATEA DE PREŞEDINTE AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
- Viorel Cotuţiu (PRM): Consilierii locali, şantajaţi cu retragerea sprijinului politic de cei ce vor să fie conducători de filială
- Corneliu Vadim Tudor, înlăturat de la conducerea PRM. Viorel Cotuţiu: A afectat grav imaginea partidului prin prestaţii publice penibile
- Viorel Cotuţiu: „Vom schimba denumirea partidului, la nevoie, şi vom promova oameni tineri, cinstiţi, modeşti şi competenţi”
- PRM BN se dezice de Anca Cârcu
Comentarii
Oricum, acest partid, ca si PNTCD,PSM... si alte partide... ( mici sau foarte mici...) efectiv, in curand nici n-o sa mai auzim de "ele"...
Credeți că voi ceilalți sunteți mai buni ? Vrăjeli și gargară domnilor prm-iști. Vreme voastră a trecut ca la ciuperci. Numai numele e de voi ca și de celelalte partide amatoare de ciolane politice. La ceva bun pentru popor v-ați gândit,sau numai la voi?
Adaugă comentariu nou